Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.10.2018.
14:30 >> 17:01h
Vestionline A

Rumuni se odbranili sa igračem manje!

Fudbaleri Srbije i Rumunije odigrali su u Bukureštu nerešeno 0:0 u četvrtom kolu grupe 4, Lige C, UEFA Lige nacija.

EPA/ROBERT GHEMENT
Dušan Tadić, nakon promašenog penala

Veliki broj naših napada i kornera tokom čitave utakmice, ali odlični golman Tatarušanu i manjak sreće su uticali na konačnih 0:0!

Srbija je u Bukureštu imala igrača više skoro sat vremena jer je Gabrijel Tamaš dobio crveni karton u 40. minutu, ali ni to nije pomoglo "Orlovima" da probiju sjajnog Tatarušanua na golu Rumunije.

Srbija je bila mnogo bolji tiim, imala je više šansi, ali ih nije iskoristila i Rumunija će biti zadovoljnija bodom. Naša reprezentacija je i dalje ostala prva u grupi sa osam bodova.

- 90. minut - Kraj utamice! Nisu uspeli naši fudbaleri da postignu gol u drugom poluvremenu iako su imali igrača više!

- 85. minut - Mitrović je konačno zatresao mrežu Tatarušanua ali ofsajd!

- 82. minut - Nova izmena u našoj reprezentaciji, umeesto Rodića ulazi debitant Nemanja Miletić. Koji je samo par minuta kasnije imao šansu za gol ali nije bio baš najprecizniji.

- 80. minut - Novi centaršut i novi pokušaj glavom Mitrovića, ali i faul srpskog napadača. Onda je bez potrebe je protestovao kod Bloma i dobio žuti karton.

- 75. minut - Prolazi Dušan Tadić na desnoj strani, centrirao je i promašao Mitrovića...

Mitrović je odlično skočio i šutirao glavom , išla je lopta pod prečku ali opet sjajni Tatarušanu...

- 68. minut - Ponovo šut Mitrovića i ponovo brani Tatarušanu!

Lepo je Mitrović predriblao Nedelcearua na ivici šesnaesterca, i šutirao ali se još jednom istakao Tatarušanu.

- 65. minut - Oštar start Rodića i žuti karton.

- 63. minut - Prva izmena u našoj reprezentaciji, umesto Mijata Gaćinovića ulazi Sergej Milinković-Savić.

- 57. minut - Mnogo sreće za Srbiju!

Rajković je istrčao van 16 da izbije loptu ali se sudario sa Cukudeanom i pao, ali Rumuni nisu iskoristili to što nam je gol neko vreme bio prazan.

Igrao je Rajković rukom ali sudija ni to nije primetio...

- 54. minut - Gužva u šesnaestercu Rumuna, došla je lopta do Radonjića koji je izblokiran... naši fudbaleri traže novi penal zbog igranja rukom...

- 50. minut - Centaršut Tadića ali lopta odlazi u gol-aut, nekoliko naših igrača je bilo oko peterca Rumuna ali niko nije uspeo da dodirne loptu.

- Rumuni su krenuli sa centra...

- Poluvreme...

- 45. minut - Probao je Radonjić ali i njegov pokupaj završava preko gola Tatarušanua.

- 44. minut - Dušan Tadić je promašio penal! Otišla je ta lopta daleko preko gola!

- 43. minut - Penal za Srbiju! I crveni karton za Tamaša!

Dobio je Gaćinović loptu od Radonjića i probao da je primiri u kaznenom prostoru... Tamaš je probao da je ispuca i šutnuo ga je u glavu, zbog čega je zaradio direktno isključenje.

- 38. minut - Nova, velika šansa za Srbiju i opet lopta ide malo pored stative!

Mitrović je dodao do Radonjića koji je odlično prošao po levoj strani i uputio loptu na peterac, uklizao je Mijat Gaćinović na nju ali lopta odlazi malo pored leev stative golmana Tatarušanua!

- 33. minut - Nova šansa za Srbiju ali su se spetljali naši fudbaleri, šteta!

- 31. minut - Velika šansa!

Odlična saradnja Lukića i Rodića na levoj strani, usledio je centaršut Rodića na drugu stativu, Mitrović je odlično šutirao glavom a golman Tatarušanu nekako uspeo da odbrani ovaj udarac našeg napadača! Ipak, sudija je svirao faul za Rumune zbog duela Mitrovića i Sapunarua...

- 29. minut - Slobodan udarac za Rumuniju sa 30 metara, šutirao je Marin, lopta je išla  po zemlji u donji desni ugao ali Rajković sjajno reaguje i šalje loptu u korner.

- 25. minut - Stančiju se lako oslobodio Veljkovića i Maksimovića, prošao je sa desne strane ka sredini i šutirao levom nekom sa nekih dvadesetak metara, lopta je išla pravo u našeg golmana Rajkovića.

- 19. minut - Velika greška Gabrijela Tamaša i velika šansa za Aleksandra Mitrovića!

Milenković je poslao dugu loptu koja je preletela Tamaša, Mitrović je prihvatio loptu i vukao do ivice šesnaesterca, uputio je udarac u pravo vreme ali je lopta otišla pored gola.

- 16. minut - Pokušali su naši igrači "na foru" da prevare Rumune, posle jednog prekida Mitrović je pokušao da primi loptu iza leđa rumunske odbrane ali je pomoćni sudija opravdano podigao zastavicu!

- 11. minut - Krenuli su Rumuni u kontru pa malo zastali, ipak uputili su prvi šut u okvir gola na današnjoj utakmici. Nije bilo problema za Predraga Rajkovića.

- 7. minut - Agresivno su krenuli naši reprezentativci od početka meča, za sada je lopta više u našim nogama ali bez ozbiljnije prilike za gol...

- Iza gola Predraga Rajkovića je upaljen veliki brj baklji i dimnih bombi, sudija je na kratko prekinuo meč!

- 1. minut - Sa centra su krenuli fudbaleri Srbije i odmah su izborili korner...

- Utakmica je počela...

Rumunija: Tatarušanu, Manea, Tamaš, Sapunaru, Toska, Baluca, Marin, Maksim, Stančiju, Draguš, Cukudean. Selektor: Kontra.

Srbija: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić, Lukić, Maksimović, Gaćinović, Tadić, Radonjić, Mitrović. Selektor: Krstajić.

Sudija: Kevin Blom (Holandija)

Dakle, umesto Dmitrovića, koji nije imao mnogo posla protiv Crne Gore onomad u Podgorici, na meču s Rumunima u četvrtom kolu Lige nacija braniće Rajković, a Radonjić je dobio prednost u odnosu na Živkovića. Ostalo je isto.

I u Bukureštu je naš najveći adut napadač Mitrović, koji je po dva gola dao i Crnogorcima i Rumunima kad smo igrali na Partizanovom stadionu prošlog meseca. Tada je bilo 2:2, a golove smo primili zbog nesmotrenosti i nespretnosti, takoreći ni iz čega.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online