14. oktobar  2018. 14.26  →  18.38 | Izvor: Tanjug, FoNet, RTV

Srbija ubedljiva protiv Japana, polufinale SP blizu

NAGOJA -

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je domaći Japan 3:0 (25:19, 25:18, 25:23) u utakmici Fajnal-siksa Svetskog prvenstva u Nagoji.

video icon

Izabranice Zorana Terzića revanširale su se Japanu za poraz u drugoj fazi šampionata i napravile veliki korak ka polufinalu.

Ujedno, vratile su se na pobednički kolosek, na kome su bile posle osam trijumfa, pre dva vezana poraza.

Srpske odbojkašice drugi meč igraju protiv Italije u utorak od 9.10 sati.

Da bi sigurno ušla u borbu za medalje Srbija za dva dana protiv Italije treba da osvoji jedan set, mada bi do polufinala najverovatnije stigla i ukoliko to ne uspe da uradi.

U završnici druge faze takmičenja Japan je pobedio Srbiju sa 3:1, ali taj meč za naš tim nije imao rezultatski značaj, jer je već bio obezbedio prolazak u završnicu.

Da to nije bio realan odnos snaga videlo se već na početku današnjeg meča, kada su srpske odbojkašice odličnom igrom u odbani i sigurnom realizacijom napada stavile do znanja protivnicima da meč neće ličiti na onaj iz druge faze.

Za razliku od tog duela danas se u ekipu Srbije vratila Tijana Bošković, sa kojom je tim neuporedivo bolji i sigurniji. Ona i Brankica Mihajlović podnele su najveći teret u napadu. Naša tehničarka Maja Ognjenović im je podigla čak 70 lopti, od čega su njih dve osvojile 42 poena.

Podjednako je bila važna i veoma dobra igra u odbrani, zbog čega je Japan iz 108 napada osvojio samo 32 poena, dok je Srbija iz dva napada više osvojla 48 poena, što je bilo presudno za konačan ishod.

Ukoliko naše odbojkašice u utorak ponove ovakvu igru imaće šansi da savladaju i Italiju, koja je u dosadašnjem toku šampionata prikazala najbolju igru.

Srbija: Bošković, 24, Mihajlović 18, Buša 6, Rašić 6, Ognjenović 2, Veljković 1, Stevanović 1, Popović 1, Živković, Malešević, Pušić, Bjelica, Aleksić.

Japan: Nagaoka 10, Koga 7, Araki 6, Okumura 6, Kurogo 6, Iši 3, Šinabe 1, Taširo 1, Ivasaka, Učiseto, Šimamura, Tominaga, Inue, Kobata.

 

 

 

Tagovi
Srodne vesti