Budućnost vadi fleke u Laktašima

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.10.18. | 13:59

Nezgodan meč za Plave posle poraza od Armanija

Laktaši su uvek bili težak teren za Budućnost. Branilac titule u ABA lig večeras od 19 časova u trećem kolu Jadranske lige igra baš na tom terenu. Igokea ima pozitivan skor protiv Budućnosti na svom parketu. Do sada su igrali sedam puta, a Igokea je dobila četiri puta.

Budućnost je svakako veliki favorit, ima evroligaški sastav, ali Plavi su s porazom otvorili to takmičenje. Pobedu iz Podgorice odnela je Olimpija Milano.

Izabrane vesti

Aleksandar Džikić, trener Budućnosti, najavio je da je njegov tim malo i umoran zbog Evrolige.
"Znamo da nas čeka vrlo težak posao u Laktašima, protivnik ima kvalitet i veliko iskustvo u ABA ligi. Igraju dobar deo utakmice u formaciji sa dva igrača na poziciji četiri, dakle pokušaće da nas rašire i napadnu na taj način. Za nas je utakmica važna, naše ambicije su jasne. Vremena za posebnu pripremu nije bilo, biće umora zbog utakmice Evrolige, ali očekujem da pokažemo energiju i želju", rekao je Džikić u najavi utakmice.

Nenad Trajković, trener Igokee, kaže da je Budućnost ekipa koja ima mnogo kvalitetnih igrača.
Budućnost je tim koji u svom rosteru ima 14 odličnih igrača, trener ima problem sa tim koga da stavi među 12. Imaju mnogo iskustva, igrače koji znaju kako se osvajaju titule. Očekujem da Džikić osveži ekipu. Njihova energija i njihova cela hemija zavisi od starta u Evroligi. U svakom slučaju, mi se moramo okrenuti nama, dobili smo Cibonu u Zagrebu, imamo elan imamo dobru energiju i veliku želju da u nedelju pokažemo našoj publici da idemo napred, a ne nazad. Mi smo kiksali u prvom kolu protiv Mege tako da moramo na neki način vratiti bodove protiv velikih timova, protiv koga to možemo uraditi ako ne protiv Budućnosti, kada ako ne sada“, rekao je Trajković.

Sve u svemu, čeka nas vrlo zanimljiv duel.

Biće interesantno i u Ljubljani gde koplja ukrštaju Olimpija i Zadar. Svesni su gosti da ih čeka težak posao.
"Olimpija je vrlo nezgodan protivnik. Pred nama je teško gostovanje. Moramo znatno podići igru u odnosu na prošle utakmice ako želimo da ostvarimo pozitivan rezultat. Prvenstveno tu mislim na odbranu jer primamo previše koševa. Energetski moramo biti na visokom nivou da bismo parirali Olimpiji. Nadam se da ćemo kvalitetno reagovati", kazao je trener Zadra Aleš Pipan.

Sličnog stava su i igrači Zadra.
"Dobro smo trenirali prethodnih dana i idemo u Ljubljanu po pozitivan rezultat. Olimpija je dobra, mlada i agresivna ekipa. Svesni smo da nam neće biti lako. Oni su bolje otvorili ABA ligu od nas, kući su ubedljivo tukli Mornar, a izgubili su od Partizana. Moramo biti pravi ako želimo trijumf. Verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu", rekao je Kristijan Krajina. 

Trener Olimpije Zoran Martić oprezno ulazi u ovaj duel, iako je njegov tim favorit.
"Zadar je mnogo bolji nego što pokazuje tabela. Imaju iskusan tim, tako da moramo da budemo oprezni. Ako želimo da pobedimo, moraćemo da ponovimo partiju protiv Mornara, rekao je Martić. 

ABA LIGA - 3. KOLO

Subota

Crvena zvezda - Krka 80:66
/Beron 13 - Marineli 15/

FMP - Cibona 93:88 (posle produžetka)
/Apić 25 - Gilbert 17/

Cedevita - Mega Bemaks 86:95
/Kobs 16 - Čarapić 17/

Nedelja
17.00: (2,30) Mornar (14,5) Partizan (1,70)
19.00: (2,70) Igokea (14,5) Budućnost (1,55)
21.00: (1,35) Olimpija (16,0) Zadar (3,50)

* Kvote su podložne promenama

Foto: ABA liga


tagovi

Aleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara