PATRIJARH IRINEJ PRIMIO DELAGACIJU NAŠEG LISTA: Novosti su uvek uz svoj narod

V.N.

14. 10. 2018. u 07:28

Patrijarh srpske pravoslavne crkve primio u subotu, povodom jubileja, predstavnike redakcije našeg lista. Njegova svetost istakao da smo redak primer objektivnog novinarstva

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ ПРИМИО ДЕЛАГАЦИЈУ НАШЕГ ЛИСТА: Новости су увек уз свој народ

Milan Babović, Milorad Vučelić i Rade Dragović sa patrijarhom Irinejom Foto N. Fifić

NjEGOVA svetost patrijarh srpski Irinej povodom 65. godišnjice dnevnog lista "Večernje novosti" primio je u subotu delegaciju redakcije našeg lista predvođenu glavnim urednikom svih izdanja Kompanije Miloradom Vučelićem.

Predstavnici naše redakcije u otvorenom i srdačnom razgovoru sa Njegovom svetosti, imali su priliku da čuju autentičan stav SPC o najvažnijim pitanjima za naš narod i državu, ali i da se detaljnije obaveste o prilikama u pravoslavnom svetu, suočenom sa mnogobrojnim izazovima.

Čestitajući jubilej glavnom uredniku i svim zaposlenima u našoj kompaniji, patrijarh je naglasio da je naš list među retkim primerima starog, objektivnog novinarstva.

- "Novosti" čitam redovno i u njima prepoznajem iskrenu želju za pravovremenim i profesionalnim sagledavanjem svih problema kojima je zaokupljena naša država i njen narod - rekao je srpski prvojerarh. - Raduje me što u tekstovima prepoznajem istinsku brigu za obične ljude, ali i zdrav patriotizam i naklonost pravim vrednostima našeg naroda. Želim vam da takav odnos zadržite i ubuduće.

Zahvaljujući se na čestitkama, glavni urednik "Novosti" je rekao da će se naš list i ubuduće držati osnovnih ideja njegovih osnivača.

- "Novosti" su svoj visoki renome i prestižan tiraž stekle kao novine okrenute običnom čoveku, odakle i potiče naša reputacija "narodnih novina". Osim profesionalnog informisanja, pod time mi podrazumevamo i afirmaciju srpske kulture, duhovnosti kao i ukupnog bogatog nasleđa našeg naroda - naveo je Vučelić.

Glavni urednik Milorad Vučelić sa patrijarhom antiohijskim Jovanom

U delegaciji našeg lista bili su i zamenik glavnog urednika Milan Babović i novinar Rade Dragović koji su patrijarha Irineja upoznali sa osnovnim načelima rada redakcije "Novosti".

Tokom prijema delegacije "Novosti" patrijarh je dao širok intervju našem listu koji ćemo objaviti u jubilarnom, svečanom broju, 16. oktobra. Njegova svetost saopštio nam je svoje viđenje krize pravoslavlja, budućnosti Kosova i Metohije, položaja Crkve i vernika u regionu, pritisaka iz sveta...


RAZGOVOR SA PATRIJARHOM JOVANOM

TOKOM prijema kod poglavara SPC glavni urednik "Novosti" Milorad Vučelić sreo se i sa Njegovom svetosti patrijarhom antiohijskim Jovanom Desetim, koji boravi u poseti Srbiji, kao i arhijerejima dveju crkava. Vučelić je od visokog gosta iz Sirije dobio informacije o situaciji u ovoj zemlji, kao i o položaju hrišćanskih vernika.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije