Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.10.2018.
00:54
b92.net A

Pravda za Davida i bunt naroda zbog izbora (FOTO, VIDEO)

Novi protest zbog ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića počeo je u Banjaluci, a grupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine pravdu traži 201. dan.

youtube/ BN TV
Novi protest zbog ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića održao se u Banjaluci

Protest je prerastao u bunt naroda zbog navodne krađe izbora, prenose mediji iz Srpske.

Prisutnima se obratio Davor Dragičević, otac ubijenog dvadesetjednogodšnjeg studenta Davida i rekao je da su izbori bili nepotrebni i da je on upozoravao da izbori ne treba da budu.

- Šta ste vi okolo učinili... Izbori su bili bespotrebni... Pokušali se uvući politiku ovde na Trg Krajine. Ubili ste dete i njegovog oca koji je konobar i borac. Crno je da crnje ne može biti. Neprijatelj nam nije potreban - rekao je Davor i dodao da njega i grupu "Pravda za Davida" niko neće gaziti. 

Ponovio je da je MUP zločinački. 

- Vi koji ste glasali, tražite istinu i pravdu. Ja sam vam na raspolaganju kao i Pravda za Davida. Mi nećemo ustuknuti nimalo - rekao je Davor. 

youtube/ BN TV

I večeras kao i prethodnih dana imao je podršku građana koji su tu i zbog krađe izbora, ali i zbog zahteva da se otkrije ko je ubio Davida Dragičevića.

- Nema priznanja kriminalnog izbornog procesa, nema prihvatanja mandata. Ove izbore treba poništiti ako želimo da ovdje narod ostane - rekao je Adam Šukalo. 

- Vukota, ti si naš predsednik i dođi ovde među nas da se borimo - poručio je Davor Dragičević, pozivajući Vukotu Govedaricu, koji je bio kandidat za predsednika Republike Srpske. 

- Rekao sam mu : Kuda žuriš Vukota, ko je iza tebe - kazao je Dragičević, pozivajući Vukotu da dođe jer je on predsednik koga su pokrali na izborima. 

Poslanici opozicije, među kojima je i Draško Stanivuković, obavezali su se da neće prihvatiti mandate koje su dobili u kriminalnom izbornom procesu i da će biti uz narod koji se bori za istinu i pravdu. 

Predstavnici SDS iz Banjaluke dali su podršku Davoru i rekli da ostaju uz njega i narod koji se bori za pravdu. 

"SDS je bio i ostao uz narod", kazali su oni. 

youtube/ BN TV

I ostali govornici su kazali da su izbori bili nedemokratski i osudili su predstavnike SDS, Obrena Petrovića i Milovana Bjelicu koji su prethodnih dana čestitali pobedu Miloradu Dodiku. 

- Novih papaka ne sme biti - poručeno je sa ovog skupa. 

- Ovo je jedino slobodna teritorija i ovde moramo da postavimo i pitanje opoziciji - Šta radite ljudi, za koga se borite za mandate ili za narod. Ne može se čekati još četiri godine. Svi iz opozicije koji su osvojili mandate da u roku od 24 sata dođu ovdje i pokažu da li se bore za narod ili za mandate -rekao je Blagić. 

- Osećam vašu bol koliko ste pokradeni i poniženi. Odgovornost ovde da položite na Trgu pravde, slobode i mira, a ne u parlamentima. Istina je da je ovo kriminalni izborni proces i ja prihvatam odgovornost za sve opozicione poslanike - kazao je Adam Šukalo i osuo paljbu po onima iz opozicije koji su ovih dana podržali koaliciju sa SNSD-om.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online