13. oktobar  2018. 23.54  | Izvor: Tanjug

SAD prekinule saradnju s Berišom i Čekuom

PRIŠTINA -

Sjedinjene Američke Države prekinule su kontakte s ministrom Kosovskih bezbednosnih snaga Rustemom Berišom i njegovim zamenikom Agimom Čekuom, objavio je prištinski list "Koha ditore", navodeći da je saradnja prekinuta zbog afere s preuveličavanjem i falsifikovanjem broja pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Prištinski list navodi da je saradnja s Berišom i Čekuom prekinuta nakon objavljivanja optužnice u slučaju veterana OVK.

pristina

"Američka administracija, ambasada SAD (u Prišštini) i vojna komponenta, prekinula je saradnju i komunikaciju sa ministrom Beriššom i zamenikom ministra Čekuom, nakon izdavanja optužžnice protiv njih u slučaju 'Veterani'. To je standard koji Amerikanci primenjuju u vezi sa svakim visokim zvaničnikom optužženim za krivično delo korupcije", naveo je izvor "Kohe" iz vlade u Prišštini.

Isti izvor je dodao da se "služžbena komunikacija sa njima neće odvijati sve dok su pod optužžnicom".

List navodi da potvrdu vesti ima i iz izvora u ambasadi SAD u Prišštini, ali i ministarstva nadležžnog za Kosovske bezbednosne snage.

Istovremeno, delegacija tog ministarstva, koju predvode zamenik ministra Burim Ramadani i komandant Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) Rahman Ram, boravi u poseti američkom Senatu i Stejt departmentu.

Srodne vesti