Anderson Varežao - od Brazila do Brazila

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.10.18. | 13:51

Jedan od najiritantnijih defanzivaca u istoriji NBA lige trenutno igra u domovini

Gde je i šta radi Anderson Varežao?

Brazilac tršave kose ostaće upamćen košarkaškim poklonicima kao jedan od najiritantnijih defanzivaca u istoriji NBA lige. Kao jedan od krivaca zbog koga je nastalo pravilo "floping" (simulacija faula u napadu). Ali i kao igrač koji je odbio NBA prsten 2016. godine, kada je u sklopu trejda preko Portlanda potpisao za Golden Stejt sa kojim je kasnije poražen u finalu od ekipe čije je boje branio 12 sezona. Varežao je u prvoj godini boravka u Evropi, gde je stigao iz brazilske Franse, osvojio Evroligu sa Barselonom 2003. pod vođstvom Svetislava Pešića, a uvršten je i u drugu najbolju defanzivnu petorku NBA lige 2010. Podsećanja radi, krilni centar je do najjače lige na svetu stigao kao prvi pik druge runde na Draftu 2004. Uzeo ga je Orlando i kasnije zajedno sa Druom Gudenom i Stivom Hanterom "menjao" za Tonija Batijea i dva pika na narednom Draftu.

Izabrane vesti

Kako nije uspeo da se izbori za ugovor u NBA, Varežao se početkom tekuće godine vratio u domovinu, zaduživši dres Flamenga. Crveno-crni pokušaće da se dokopaju titule nakon dvogodišnjeg posta pre kojeg su četiri puta zaredom stajali na krovu domaće košarke. Flamengo će Varežau, po svemu sudeći, biti poslednja destinacija u karijeri krilnog centra, budući da mu je trenutno 36 godina. 

U premijernoj rundi brazilskog prvenstva Flamengo se sastaje sa Searenseom. Prethodna tri međusobna okršaja pripala su Flamengu, a u testnom martovskom trijumfu učestvovao je i Varežao.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 23:00 7177 BRA 1 Cearense - Flamengo h 2 (+9.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara