NAJAVA DANA (subota, 13. oktobar): Đoković, Holanđani i Nemci, Zvezda i Krka...

Vreme čitanja: 5min | sub. 13.10.18. | 07:59

Pogledajte najinteresantnije parove dana

7626: ĐOKOVIĆ - ZVEREV, 10.30
(Tenis, Šangaj)

Đoković će za plasman u finale mastersa u Šangaju, koje mu garantuje povratak na drugu mesto ATP lestvice, morati da se osveti Aleksanderu Zverevu za poraz iz Rima 2017. Drugo polufinale igraju Federer i Ćorić. Zverev je do sada igrao dva puta protiv Đokovića i oba puta je nadigrao našeg tenisera. Izgleda da je vreme za naplatu dugova.

Izabrane vesti

6007: HOLANDIJA – NEMAČKA, 20.45
(Fudbal, Liga nacija)

Panceri su u Grupi 1, A divizije s Francuzima odigrali bez golova, dok su Holanđani poraženi od aktuelnog šampiona sveta sa 1:2. Interesantno zvuči, da su ove selekcije od 2012. godine, do 2015, na ukupno pet utakmica tri puta remizirale, te da je četiri puta prošla 3+ igra. Na tri meča viđen GG ishod. Ipak, ne sme se zaboraviti da se Lale nisu plasirale na Mundijal, ali ni da se Nemci uprkos svih ranijih procena nisu pokazali dostojni reputacije koja tradicionalno prati Pancere. Izabranici Joakima Leva ispali su još u grupnoj fazi Mundijala na kom su savladali jedino Šveđane.

6013: BUGARSKA – KIPAR, 20.45
(Fudbal, Liga nacija)

Bugarska je na čelu tabele u ovoj grupi pošto je dobila oba uvodna meča. Savladala je Sloveniju u gostima sa 2:1 i Norvežane kod kuće sa 1:0. Kiprani su poraženi od Norveške (2:0) da bi na svom terenu pobedili Slovence u prošlom kolu sa 2:1. Bugarska je dobila četiri od prethodnih pet okršaja sa Kiprom, a poslednja dva identičnim rezultatom 1:0.

1509: FLAMENGO – FLUMINENSE, 22.00
(Fudbal, Brazil 1)

Flamengo nije gubio na poslednjih pet mečeva u brazilskoj Seriji A. Nalaze se na trećem mestu i posebno su impresivni na svom terenu gde su od poslednjih 20 mečeva izgubili samo tri. Fluminense je s druge strane od 20 gostovanja dobio samo četiri. Naizmenično je dobijao i gubio na prethodnih pet utakmica, a teško da ovde može da se nada pozitivnom ishodu.

1508: SANTOS – KORINTIANS, 23.55
(Fudbal, Brazil 1)

Poput prethodnog i ovo će biti pre svega duel odličnog domaćina i lošeg gosta. Santos nije primio gol na osam od poslednjih deset mečeva kod kuće. Takođe, posle kraćeg kriznog perioda dobili su prethodna dva prvenstvena meča. Korintians je od prethodnih osam gostovanja dobio samo jedno, a od poslednjih deset mečeva dobio je samo dva. Uz sve to Santos ima odličan učinak sa Korintiansom kada igra pred svojom publikom. Od poslednjih šest duela sa njima dobio je pet.

2652: KRUSADERS – GLENTORAN, 16.00
(Fudbal, Severna Irska 1)

Dve ekipe na tabeli Premijeršipa razdvaja samo bod. Trećeplasirani Krusaders je od poslednjih pet prvenstvenih utakmica dobio tri uz dva poraza i pri tom postigao 12 golova. Glentoran koji se nalazi jednu lestvicu niže, porazom od Linfilda u prošlom kolu prekinuo je seriju od sedam mečeva bez poraza (četiri pobede i tri remija). Prethodni duel ove dve ekipe na ovom terenu odigrao se početkom februara i završen je goleadom u kojoj je na kraju slavio domaćin (4:2). Glentoran je poslednji put ovog rivala savladao 2015. godine. 

8508: NIGERIJA – LIBIJA, 17.00
(Fudbal, Kup afričkih nacija, kvalifikacije)

Nigerija je do trećeg kola u kvalifikacionoj Grupi E zadužila poraz od Južne Afrike, i savladala najslabije Sejšele s 0:3. Razume se, Libija je s laganim 6+ ishodom došla do pobede nad istom selekcijom, dok je s Južnom Afrikom igrala bez golova. Treba znati i da je Nigerija u u januaru savladala Libiju s 0:1. Ovoga puta, Libija ima problem više. Selekciju je pre samo koji dan napustio selektor, što će svakako goditi Nigeriji koji se nada pobedi.

 8525: SENEGAL – SUDAN, 21.00
(Fuddal, Kup afričkih nacija, kvalifikacije)

Sudan je poražen od Madagaskara, a zatim i od Ekvatorijalne Gvineje. Naspram toga, Senegal kao da ima relativno otvorene karte dza slavlje, budući da je u prva dva kvalifikaciona kola savladao Ekvatorijalnu Gvineju, a s Madagaskarom odigrao za X, pri GG4+ ishodom. Budući da je Senegal do sada u kvalifikacijama postigao pet, a primio dva gola, može se očekivati da će domaća ekipa na ovom susretu dodatno popraviti tu statistiku. Na to vuče gol razlika Sudana koji je u Grupi A došao do najslabijeg skora od 1:4.

6003: SLOVAČKA – ČEŠKA, 15.00
(Fudbal, Liga nacija)

U Grupi 1, B divizije nekadašnji zemljaci su na početnim mečevima pokazali malaksale igre. Slovačka je minimalcem poražena od Ukrajine, dok su Česi od iste selekcije izgubili s 1:2. Kada je reč o Česima, valja reći i da su oni u međuvremenu poraženi i na prijateljskom meču, i to s visokih 5:1 od selekcije Rusije koju posle Mundijala više niko ne baca na margine. Uzgred, kladiocima neka je na znanje da je manje od četiri gola na utakmicama Čeha bilo samo na dve od minulih pet utakmica, a da je 3+ prošlo četiri puta. GG igra isplatila se na tri od proteklih pet utakmica Slovaka.

6012: NORVEŠKA – SLOVENIJA, 18.00
(Fudbal, Liga nacija)

Slovenci su dupli GG 3+ gubitnici u Grupi 3, C divizije, dok Norvežani imaju pobedu od 2:0 protiv Kipra, i minimalni poraz od dvostukog slavljenika, selekcije Bugarske. Sve u svemu, Slovenci su u poslednjih godinu dana savladali jedino crnogorske Sokolove u prijateljskoj utakmici, što je podatak koji sam po sebi upire prst ka skandinavskom sastavu koji je vezao pet pobeda do poraza od Bugara u Ligi nacija. Uzgredm ove dve reprezentacije nisu se sastajale već pet godina, a tradicija koja ih prati od 2014. godine kaže da je na njihovim susretima redovno prolazila 3+ igra.

7296: CRVENA ZVEZDA – KRKA, 17.00
(Košarka, ABA liga)

Zvezda bi trebala da ima lagan posao kod kuće. Krka je prošle godine igrala ABA2 ligu, a u prošlosti je s vremena na vreme, doduše u svojoj hali Leon Štukelj umela i da iznenadi Beograđane. To se poslednji put desilo 2015. godine, kada je na klupi sedeo Aleksandar Džikić. Ovoga puta, kao da nema mesta iznenađenju, o čemu govore pobede Zvezde nad Budućnošću pri 71:87, i Cibonom pri rezultatu 78:68. 

7298: CEDEVITA - MEGA BEMAKS, 21.00
(Košarka, ABA liga)

Mega je zaista sjajno startovala. Savladana je Igokea, a zatim i FMP. Cedevita je poražena od Partizana u prvom kolu sa 84:87, da bi zatim slavila protiv Zadra sa 85:95. Ovi rezultati govore jedino da je reč o jakim ekipama, što trenutno vodeću Megu obavezuje na maksimalan angažman u gostima. Biće to jako teško, budući da je Cedevita dobila poslednjih pet susreta s Megom.

Foto: Action images


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara