PRIJATELJI ZAUVEK Žan Tod: Mihaela Šumahera obilazim dva puta mesečno!

ZAUVEK BLISKI

PRIJATELJI ZAUVEK Žan Tod: Mihaela Šumahera obilazim dva puta mesečno!

Ostali sportovi -

Bivši šef Formula 1 tima Ferari i dalje održava kontakt sa Nemcom koji je u invalidskim kolicima i živi na porodičnom imanju Gland u Švajcarskoj

Nekadašnji šef tima Ferari u Formuli 1 Žan Tod otkrio je da dva puta mesečno obilazi svog velikog prijatelja Mihaela Šumahera. Sedmostruki prvak je nepokretan posle teške nesreće koju je doživeo pre skoro pet godina na skijanju.

Život Mihaela Šumahera nije poznat javnosti, pošto njegova supruga Korina čuva privatnost doma u Glandu, malom mestu na zapadu Švajcarske. Zna se samo da veći deo dana provodi u invalidskim kolicima i da o njemu brine veliki broj medicinskog osoblja.

foto: Profimedia

Žan Tod (72) i Mihael Šumaher (49) zajedno su osvojili 11 svetskih titula u Ferariju, od toga pet pojedinačnih i šest u konkurenciji konstruktora u Formuli 1. Njih dvojica su bliski prijatelji koji su sarađivali 13 godina.

- Posetim Mihaela najmanje dva puta mesečno! Volim Mihaela i volim kad ga vidim, kao i njegovu porodicu. Najviše od svega bih voleo da je situacija drugačija - rekao je Žan Tod za londonski "Tajms".

Žan Tod u svojoj kancelariji u zgradi FIA u Parizu drži porodičnu fotografiju na kojoj su pored njegove supruge Mišel, sin Nikolas i Mihael Šumaher. - Ovo su moja tri blaga! Fotografija je nastala kada sam 2011. godine dobio orden Francuske legije časti. Njih troje su bili na proslavi, a meni je to mnogo značilo - otkrio je Žan Tod.

Kurir sport/A. R.

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track