BUGARSKA PADA NA BANJICI: Srpski ragbisti u veoma bitnom meču otvaraju Kup Evropskih nacija!
Foto: Ragbi savez Srbije

Premijera nove sezone

BUGARSKA PADA NA BANJICI: Srpski ragbisti u veoma bitnom meču otvaraju Kup Evropskih nacija!

Ostali sportovi -

Na prostoru Britanije i Francuske, ragbi je više od sporta. On je kult ima nacionalni značaj koji prevazilazi sportske okvire.

I na našim prostoriam, ragbi dobija sve uvaženije mesto, a prilika da širi auditorijum vidi lepote ovog viteškog sporta je u subotu od 14 časova na stadionu "Kralj Petar Prvi" na Banjici, gde u okviru Kupa Evropskih nacija (konferencija 2 jug), naši najbolji ragbisti dočekuju Bugarsku.

- U našoj konferenciji, pored nas igraju, nastupaju još i reprezentacije Andore, Slovenije i Slovačke. Igra se jednokružni sistem, svako sa svakim, a posle duela u Beogradu, 10. novembra ćemo odmeriti snage sa Slovačkom u Bratislavi. Želimo da se prikažemo u najboljem svetlu pred domaćom publikom i najlepši način reprezentujemo srpski ragbi – rekao je u uvodu meča, selektor naše reprezentacije, Marko Milosavljević.

Subotnji protivnik nije za potcenjivanje, iziskuje pun respekt, ali ragbisti Srbije žele da zabeleže veoma važan trijumf.

- Uradili smo analizu i pripremu utakmice sa Bugarskom koja se odlikuje odličnom duel igrom i pokretljivošću. Želimo da ostvarimo pobedu i pozivamo navijače da nas podrže u toj borbi. Ovo je prilika da afirmativno prijažemo sve vrline i lepote ragbija i animiramo neke nove generacije da zavole ovaj veoma dinamičan i interesantan sport – rekao je kapiten reprezentacije Srbije, Aleksandar Krstić.

Subota, 14 časova, poziv ljubiteljima sporta je upućen da dođu na stadion Rada na Banjici i uživaju u najboljem reprezentativnom ragbiju i podrže naše igrače.

Kurir sport Foto: Ragbi savez Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track