ŠEF IZ PAKLA: Naterao radnike da polugoli trče gradom, nisu se ni bunili (VIDEO)

Novosti Online

12. 10. 2018. u 17:54

Zaposleni jedne kineske teretane nisu ispunili kvotu pa im je poslodavac naredio da se skinu u donji veš i trče ulicama grada

ШЕФ ИЗ ПАКЛА: Натерао раднике да полуголи трче градом, нису се ни бунили (ВИДЕО)

Print Screen YouTube

GRAĐANI kineskog grada Jiangmen prisustvovali su bizarnoj sceni kada je 30 polugolih muškaraca, zaposlenih na odeljenju prodaje jedne kineske teretane, protrčalo po ulici. Oni su kažnjeni zato što nisu ostvarili očekivanu zaradu.

Pročitajte još:Direktor kompanije "Hendi-tel": Sve plate smo im isplatili

- Rado prihvatam ovu kaznu koju mi je nametnula firma za koju radim - rekao je jedan od muškaraca, voditelj teretane.

- Žensko osoblje teretane nije bilo prisiljeno na ovaj sramotni hod. One su morale da rade sklekove. Mislim da je to dobar izazov za nas - smatraju neki od njih.

No, ne slažu se svi s tom praksom. Pogotovo ne neki od bivših zaposlenih ove teretane. Jedan od njih je rekao kako su im šefovi skidali sa plate ukoliko ne bi ostvarili ciljeve, kao i kad bi zakasnili na posao.

Pročitajte još:Bolesnoj radnici ipak otkaz u "Juri"

Prema članu 88. kineskog Zakona o radu, poslodavci ne smeju da se služe takvim merama. No, izgleda da ih to ne sprečava u javnom ponižavanju radnika koje ide od puzanja po ulicama do jedenja crva.

Ovaj posljednji primer zabeležen je 2016. godine kad je poslodavac iz Hanžonga prisilio zaposlene da jedu žive crve nakon što nisu ostvarili zacrtane ciljeve.

Iste godine je poslodavac službenike banke izveo na pozornicu i udarao ih po zadnjicama.

(24sata.hr)



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

LALA

12.10.2018. 18:28

Nacelnik medicine rada u jednom nasem gradu, nezadoviljan higijenom, a u pripitom stanju, terao je spremacice da u hodniku zgrade, (zgrada je u obliku trougla) trce u krug, na obostrano zadovoljstvo nisu morale da se svlace.

Radojko

12.10.2018. 19:00

Kinezi polako dolaze i ovde kod nas, ja se ne brinem za sebe dobro trcim i imam kondiciju, ali kako ce moje kolege sa stomacima?Manje pecenja i piva , treba misliti na buducnost i nase nove gazde.Dobrodosli.

Mi

12.10.2018. 19:26

Navikavajmo se na to Kinezi su nam sve više poslodavci,surovi,beskrupulozni,to je naša budućnost,jer smo sve rasprodali,da bi se zaposlili. Sela smo napustili to će pokupiti oni sa istoka koji se ne gade poljoprivrede. A nama ostaje bežanija ili Kinezi.

Merops

12.10.2018. 20:17

Dvehiljadite godine nam je direktor-i vlasnik firme svima dao otkaz zato sto nismo doneli posao u roku od jednog meseca, a pre toga sedam ipo godina nam je uskravivano da sami donosimo poslove i naravno ucestvujemo u pronalazenju poslova, a kada je bilo stani pani napolje iz firme, tako da nam ovo iz Kine nije strano