Šangaj masters: Stara garda naplaćuje dugove!

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.10.18. | 16:50

Đoković će za plasman u finale mastersa u Šangaju, koje mu garantuje povratak na drugu mesto ATP lestvice morati da se osveti Aleksanderu Zverevu za poraz iz Rima 2017. Drugo polufinale igraju Federer i Ćorić, a mladi Hrvat je dužnik Švajcarcu iz finala ovogodišnjeg izdanja Halea

Dok je tražio formu i pokušavao da shvati šta ga to muči osim povređenog lakta Novak Đoković je trpeo teške udarce. Gubio je od praktično anonimusa, ali i mladih asova željnih "plave krvi". Poniženja su se nizala, gotovo u nedogled, da ih sada ne ponavljamo.

Ali, došlo je vreme za naplatu dugova! U Šangaju je već "pocepan jedan ček", onaj koji mu je na ovogodišnjem izdanju Rolan Garosa ostavio Marko Čekinato. Uz malo problema u prvom setu treće runde, Italijan je na kraju ponižen. Čisto da vidi kako se igra tenis kada je Đoković u punoj formi i koncentraciji i da zapamti za sledeći put.

Izabrane vesti

A sada sledi i druga prilika za osveta u Kini, ali protiv daleko opasnijeg protivnika. u pitanju je Aleksander Zverev koji je propel godine savladao našeg asa u dva seta u finalu mastersa u Rimu. Od tada je Nemac ruskog porekla možda malo i "pao" pre svega na velikim turnirima, pre svega grend slemova na kojima nikako ne uspeva da napravi značajniji rezultat. Upravo zato je nedavno angažovao legendarnog Ivana Lendla koji je Endija Marija uspeo da dovede do prvog mesta na ATP lestvici. Mlađi i talentovaniji od braće Zverev je ozbiljan protivnik, ali je naš as ipak favorit.

"Došla je prošlo od toga Rima i nas dvojica smo potpuno drugačiji igrači. Sem toga, tada smo igrali na šljaci, a ovde je veoma brza tvrda podloga. Ja tada nisam igrao kao danas, a i on je mnogo bolji. Slično kao i sa Kevinom Andersonom očekuje me težak meč", rekao je Srbin koji izlazi na teren od 10.30 u subotu ujutru i ukoliko pobedi obezbedio je drugo mesto na ATP listi!

Drugo polufinale sledi ne pre 14 časova po srednjoevropskom vremenu, a u njemu je favorit zaista jasan, a to je Rodžer Federer. Švajcarac brani titulu u Šangaju, a protivnik mu je Borna Ćorić. Hrvat jednostavno nije ni blizu klase meštera iz Bazela, mada mu je naneo jedan poraz ubtri odmeravanja, i to ove godine na travi Halea. U finalu. Zna se dobro da je Fedeks zlopamtilo, tako da je i on spreman za naplatu dugova. Mladi Zagrepčanin je prošao do polufinala tako što mu je povređenio Huan Martin del Potro predao meč trećeg kola, a u četvrtfiinalu je bio bolji od malog poznatog Australijanca Metjua Ebdena. Mi ovde verujemo u jak nastup Federera i ubedljiv trijumf, jer tu je i motivacija da zaigra sa Novakom za još jednu veliku titulu.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Rodžer Federerbet analizaBorna ĆorićAleksander Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara