Buongiorno Italia: Vruća jesen - dolaze Pogba, Rabio, Modrić, Ibra... Italijani odlepili za odbojkašicama

Vreme čitanja: 5min | pet. 12.10.18. | 11:48

Pet pitanja za Kristijana Ronalda o seks skandalu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Predjelo za januarski prelazni rok je posluženo jutros u sportskoj štampi na Apeninskom poluostrvju. Piše se da bi Juve mogao da dovede Rabioa ili Pogbu, Inter Modrića, Milan Ibru, Roma Ereru a Lacio Braimija. Takođe se navodi da su Inter i Milan već počeli da lome koplja oko Barele iz Kaljarija. Sportski dnevnici odvajaju prostor i za Mundijal u Japanu uz konstataciju da će put Italijanki do polufinala biti olakšan ili otežan u zavisnosti od toga da li će Tijana Bošković igrati ili ne za Srbiju.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Lov na asove”, najavljuje Gazeta vrlo vruć zimski prelazni rok i nova pojačanja za top klubove Serije A. “Naši najveći timovi već su u napadu na asove sa nejasnom bdućnošću u aktuelnim klubovima. Juve je na raskrsnici između Rabio i Pogbe. Modrić je tužan i želi u Inter. Između Ibre i Milana ponovo gori vatra. Pjontek Bjankonero? Oprez, tu je i Napoli”, stavlja u prvi plan moguće transfere milianski dnevnik sledećeg januara.

“Alegri otvorio karte: Juve vreme je da osvojimo Ligu šampiona” prenose se reči trenera Stare dame koji nije krio ambicije svog tima u ovoj sezoni. “Dva puta nam je u poslednjem momentu izmakla Liga šampiona, nadamo se da je kucno čas da je osvojimo ove sezone”, rekao je Alegri.

“Inter uživa zbog Lautara: prvi gol za Argentinu”, piše Gazeta da je mladi napadač postigao prvi gol za Gaučose u karijeri. Još jedna dobra vest za Spaletija pred derbi sa Milanom za devet dana.

“Leo upozorio Spaletija: Moj Milan je u usponu”, citira se izjava tehničkog direktora Rosonera koji sa puno optimizma dočekuje duel sa gradskim rivalom. Leonardo je potvrdio da ima overen dogovor sa Flamengom za Paketu ali da trebe sačekati još neko vreme da bi se objavio i zvnično transfer Brazilca u Milan.

Kaljehon kao u stara dobra vremena. Koliko asistencija sa krila u novom Napoliju”, naslov je teksta u kojem se kaže da je Španac jedan od ključnih elemenata za uspešnu revoluciju tima Napolija. U novoj postavci 4-4-2, Kaljehon ne trese mreže ali je daleko korisniji za igru tima i zbog toga ga Anćeloti smatra nezamenjivim. List najavljuje i povratak na gol Aleksa Mereta posle povrede.

U dnu strane Gazeta piše da su Italijani odlepili za svojim odbojkašicama koje kose sve redom na Mundijalu u Japanu. “Otkačili za odbojkašicama. Italija pobedila i SAD. Sad su na redu Japan i Srbija”, naslov je za priču o devet pobeda Italijanki na isto toliko mečava. U tekstu na unutrašnjim stranama selektor Italije Macanti je izrazio želju da pobedom nad Srbijom kompletiraju kolekciju skalpova kontinentalnih, svetskih i olimpijskih prvaka koji su skinuli u na ovom Svetskom prvenstvu. Gazeta piše da želja Macantija zavisi mnogo od toga da li će igrati Tijana Bošković, jer, piše Gazeta Srbija je jedan tim sa Tijanom a sasvim drugi bez nje.

CORRIERE DELLO SPORT

“Roma svodi račune”, naslov je analize o finansijskom “zdravlju” rimskog kluba posle navoda u specijalizovanim ekonomskim medijima koji su upozorili na krtitično stanje u Romi. “Po pisanju ekonomske štampe potrebna je dokapitilizacija kako bi se izbegao rizik nestabilnosti. Klub odgovora da je uzbuna neopravdana jer je Roma ispoštovala sve rokove, obaveze i da je dug pod kontrolom a budućnost garantuje park fudbalera koji su pod ugovorom”, piše Korijere. Ipak, provejava pitanja šta će biti sa Romom u godini kada ne obezbedi plasman u Ligu šampiona? Naime, ako je prošle godine sa blizu 100 miliona evra od Lige šampiona i prodaje Najngolana (31.900.000 evra) Roma poslovala sa gubitkom od preko 25.000.000 evra, legitimno je imati neduomice oko budućnosti rimskog kluba.

“Lacio prati Braimija”, piše ispod zaglavlja Korijere da su Nebeskoplavi zainteresovani za igrača Porta kojem ističe ugovor sledeće godine i mogao bi da dođe bez evra obeštećenja sledećeg leta.

“CR5 pitanja”, naslov je za tekst u kojem Korijere postavlja pet pitanja u slučaju Ronaldo. U podnaslovu se kaže da je Portugalac spreman da bude ispitan a da Real i portugalska štampa nastavljaju rat sa otkrićima i demantijima. Korijere se pita kako je moguće da je vanparnični dogovor bio postignut za tako malu sumu novca? Da li je zaista moguće da dva bliska rođaka Ronalda svedoče? Šta je cilj čitave priče ako se potvrdi da su Ronaldo i Majorga sišli zajedno u diskoteku posle navodnog silovanja? Kada advokat Ronalda optužuje sajber lopove da su ukrali dokumenta ali priznaje da je tačna plaćena cifra od 375.000 evra, da li je svestan da radi u korist štete svog klijenta? I poslednje pitanje je vezano za seksualni odnos bez prezervativa zbog čega se Ronaldo obavezao da uradi test za sidu. Poslednje pitanje je možda i najopasnije za Portugalca budući da on implikuje da je primorao devojku na odnos bez zaštite.

TUTTOSPORT

“Sad ću ja da progovorim”, najavljuje torinski dnevnik da je Ronaldo spreman da odgovori na pitanja istražitelja iz Las Vegasa koji rade na njegovom slučaju. U podnaslovu se kaže da je CR7 dao pristanak da bude ispitan putem video linka kako bi da svoju verziju događaja sa Majorgom.

“Barela zapalio derbi Inter - Milan”, piše Tutosport da su dva kluba ušla u trku za igrača Kaljarija. U prednosti su Nerazuri jer je predsednik i vlasnik Kaljarija Đulini bio dugogodišnji funkcioner Intera i veliki je navijač Nerazura osim što je porodični prijatelj Moratijevih.

“Kandreva lansira duo Zaza - Beloti”, svedoči Tutosport da ideja da se dovede krilo Intera dobija sve više pristalica u redovima Granata. Predsednik Torina Urbano Kairo je stavio do znanja da njegov tim ne razmišlja samo o Kandrevi već je u igri i Lacari, spoljni vezni igrač Spala koji je već kaparisan od Torina.

Azuri naučite od odbojkašica kako se pobeđuje”, objedinjuje u jedan naslov Tutosport priču da je ženska nacionalna selekcija Italije na Mundijalu zabeležila stopostotan učinak, devet pobeda na devet utakmica, a da izabranici Roberta Manćinija u poslednjih pet mečeva nisu osetili slast pobede.

Piše: Željko Pantelić

 


tagovi

Buongiorno ItaliaSvetsko prvenstvo za odbojkašice 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara