Dostupni linkovi

DSK i Samoopredeljenje odbile poziv Veseljija na sastanak


Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji

Kosovske opozicione partije Demokratski savez Kosova i pokret Samoopredeljenje odbili su da prisustvuju sastanku koji je sazvao predsednik Skupštine Kadri Veselji a radi postizanja konsenzusa o platformi za dijalog sa Srbijom, odnosno o zajedničkoj rezoluciji.

Sastanku su prisustvali, pored predstavnika vladajućih stranaka, i oni iz opozicione Socijaldemokratske stranke i Alternative.

Veselji je nakon sastanka izjavio da je rezolucija o dijalogu koju su predložile vladajuće stranke otvorena za sve što može da ojača stav Kosova u suočavanju sa Srbijom.

On je još jednom pozvao opoziciju da učestvuje u tome.

“Ne može Kosovo, istorijski procesi odnosno suočavanje sa Srbijom da budu bojna polja za vlast. Važnija je teritorija, suverenitet, evroatlanska budućnost, od svake fotelje koju možemo da imamo danas ili sutra. Istorijska bi bila greška da ukoliko našom podelom, nepostizanjem konsenzusa, dopustimo Srbiji da sebe predstavi umerenom i da Vučiću omogućimo da govori u naše ime”, kazao je Veselji. On je današnji sastanak ipak ocenio konstruktivnim.

XS
SM
MD
LG