ISPRAVKA: Zlatko Dalić NIJE komentarisao izbore u BiH
Foto: Reuters/Beta (Edvard Susak)

LAŽNA IZJAVA SE ŠIRI INTERNEROM

ISPRAVKA: Zlatko Dalić NIJE komentarisao izbore u BiH

Hrvatska -

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić, koji i sam ima državljanstvo BiH, nije komentarisao izbore u toj zemlji, iako je više medija iz regiona objavilo njegovu navodnu izjavu.

Prema tim izvorima, on je navodno rekao da je "zgrožen činjenicom da je čak 200.000 Bošnjaka glasalo za Željka Komšića i da su pri tom poslate jako ružne reči, pretnje i uvrede".

Ta navodna Dalićeva izjava glasila je:

"Komšić nije hrvatski predsednik niti ga Zagreb sme takvog prihvatiti. Ja se kao Hrvat iz Livna, koji je poštom glasao, osećam poniženo. BiH je moja domovina. Hrvati su dali ogromne napore za tu zemlju, i na referendumu i 1995. Ovo što im se radi je čisto nasilje".

Dalić je navodno to rekao za Radio Varaždin, koji je demantovao da su to reči hrvatskog selektora i da se internetom širi lažna vest i da oni takvo što nisu objavili.

“Nakon što je nekoliko portala objavilo da su Zlatko Dalić i gradonačelnik Ivan Čehok za Radio Varaždin komentarisali rezultate izbora u BiH, demantujemo navode. Niti Dalić niti Čehok nisu za Radio Varaždin izjavili ništa što ima veze s izborima u BiH“, kažu iz Radio Varaždina.

Oglasio se i sam Dalić, demantujući da je komentarisao izbore u BiH.

"Izbore u Bosni i Hercegovini nisam ni pratio i ne razumem zašto je nekome potrebno da ovako brutalno laže. Ja sam selektor Hrvatske koju volim i nemam potrebe dokazivati da sam rođen u BiH, koju takođe isto tako s ponosom volim i poštujem. Neshvatljivo mi je da se neko služi ovakvim neistinama o kojima sam i ja vrlo brzo dobio informacije. Mogu samo reći da se uskoro vidimo u Sarajevu", kazao je Dalić za Klix.ba.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Reuters/Beta (Edvard Susak)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track