• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beč odbio zahtev o KiM, delegacija Srbije protestuje

Izvor Tanjug

Delegacija Odbora za spoljne poslove srpskog parlamenta je napustila Međuparlamentarnu konferenciju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici EU u Beču.

To je učinjeno u znak protesta zbog načina na koji je na skupu predstavljena južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija, odnosno samoproglašena država Kosovo.

Problem i sa pozivnim 383

Operateri mobilne telefonije na Kosovu, Vala i IPKO, još ne mogu da u potpunosti pređu na pozivni broj 383, zbog odnosa ovih kompanija sa međunarodnim operaterima. O tome su dve kompanije obavestile i kosovsko Regulatorno telo za elektronske i poštanske komunikacije Kosova, ARKEP. Prema ARKEP, poslednji rok za prelaz na 383 je 31. oktobar, preneo je Radio Slobodna Evropa. Kosovo je pozivni broj dobilo u decembru 2016. od Međunarodne unije za telekomunikacije, kao rezultat briselskog dijaloga Prištine i Beograda. Rok za prelaz na 383 bio je juni ove godine, ali na zahtev mobilnih operatera, on je pomeren za kraj oktobra.

Zajedno sa srpskom delegacijom koju predvodi predsednik Odbora Žarko Obradović protest je izrazila i delegacija španskog parlamenta.

Delegacije parlamenata Srbije i Španije protestvovale su zbog predstavljanja privremenih institucija iz Prištine sa zastavom i nazivom „Kosovo“ bez zvezdice, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Konferencija se održava u okviru šestomesečnog predsedavanja Republike Austrije Savetom Evropske unije.

Srpska delegacija je juče, uoči održavanja Konferencije, a nakon obaveštenja o listi učesnika, uputila zahtev da predstavnici privremenih organa iz Prištine budu predstavljeni u skladu sa Sporazumom o regionalnom predstavljanju.

Iste stavove imala je i delegacija Parlamenta Kraljevine Španije.



Kako organizator, Parlament Republike Austrije, nije želeo da uvaži zahtev dveju delegacija, predstavnici Narodne skupštine Republike Srbije i Parlamenta Kraljevine Španije napustili su zasedanje.

"Organizator nije ispoštovao ni statut Konferencije koji predviđa da status posmatrača mogu imati samo države kandidati za članstvo u EU ili države članice NATO", ističe se u saopštenju.

Tagovi

Komentari 30

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pele

A -pa hvala Bogu da tamo pripadamo i da Nijesmo u istom društvu.Pa djeticu moj mi da smo htjeli biti sluge mi bi ostali sa vama da čekamo milostinju od Rusije ali kao sto i sam znaš : ,,Crnogorci ne ljube lance".

Marija

Pa sad baš ništa ne razumem, gde je tu Kurc. Možda su to organizovali neki drugi?!

Mića

Sta ste i ocekivali od austrougara!

special image