U Boru je osnovan novi ženski košarkaški klub

Početkom septembra ove godine KK “Zicer” je na inicijativu devojaka iz Bora oformio žensku seniorsku selekciju koja je sačinjena isključivo od borskih košarkašica na čelu sa trenerom Dejanom Jakovljevićem, koja će se takmičiti u Prvoj ženskoj regionalnoj ligi “Jug B”, inače trećem po rangu u ženskoj košarci.

 

U timu se nalaze igračice koje imaju dosta potencijala, a pored njih u novom ženskom košarkaškom timu nalaze se i iskusnije igračice koje su se vratile na poziv trenera Jakovljevića. Pored ženske seniorske ekipe, formirane su i mladje selekcije (mladje pionirke i nekoliko kadetkinja), koje iz dana u dan brojčano rastu.

„Cilj ove prve sezone je da vidimo gde smo i koliko možemo. Takođe, pokušaćemo da ostvarimo nekoliko pobeda i izbegnemo začelje tabele“, izjavio je trener Jakovljević koji se posle višegodišnje pauze zbog privatnih i poslovnih obaveza vratio trenerskom poslu.

Kako ističu iz novog ženskog košarkaškog kluba najveći problem predstavlja to što su se okupili dosta kasno, svega mesec dana pred početak prvenstva, pa se postavlja pitanje koliko će tim imati snage kada krene takmičarski deo sezone. U klubu veruju da će dobrim radom doći i pobede, a sa pobedama i dobra atmosfera u timu.

„Najveci problem su nam finansije, jer do kraja ove godine naše selekcije neće dobiti ni dinar za takmičenja, a da ne pričamo o bilo kakvom plaćanju igračica i trenera. Sve igračice, zajedno sa mnom igraju iz velike ljubavi prema košarci. Nadamo se da će sledeće godine naš klub dobiti značajnija sredstva za ove devojke od strane grada Bora, koje su isključivo iz Bora i imaju veliki želju da se bave košarkom i predstavljaju naš grad”, zaključio je prvi trener ŽKK ”Zicer”.

Sezona počinje 13. oktobra i u prvom kolu ekipa iz Bora gostovaće u Kruševcu protiv ekipe ŽKK ”Bagdale”.

Žensku seniorsku ekipu KK “Zicer” iz Bora u sezoni 2018/2019 godine činiće: Spasić Tamara (kapiten ekipe), Golubović Tamara, Denić Dragana, Jeremić Bojana, Piljević Aleksandra, Poledica Miljana, Bekan Tamara, Živić Katarina, Živić Magdalena, Milošević Tijana, Terzić Jelena, Ristić Marija, Šćopić Mihajlović Dragana, Milićević Ivana i Filipović Katarina.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta ”Bor – Grad šampiona” koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.