• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesić: "Savez za silovanje"

Izvor MONDO/Agencije Izvor Tanjug

Odbornička grupa opozicionog Savez za Srbiju zatražila je da se na sednici Skupštine Beograda raspravlja i o bezbednosti u gradu, što je zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio kao pokušaj da se skrene pažnju javnosti na druge teme.

 Skupština grada Beograda - Vesić i Đilas Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Vesic je rekao da pokušavaju da skrenu pažnju javnosti umesto da se prica o onome što je najvažnija stvar - kako se troši novac gradana.

Vesic je istakao da ne postoji važnija odluka u Skupštini grada od budžeta i rebalansa budžeta i dodao da je skandalozno da se svaki put kada se raspravlja o tome i drugim važnim odlukama dešava "isti scenario koji prireduje Savez za silovanje".

"Svaki put pokušavaju da skrenu pažnju javnosti na druge teme, umesto da pricamo o onome što je najvažnija stvar, a to je kako se troši novac gradana Beograda", rekao je Vesic novinarima u Skupštini grada.

On je istakao da ne postoji vece ugrožavanje bezbednosti Srbije od onoga što rade bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremic i bivši nacelnik Generalštaba Zdravko Ponoš.

Vesic je pokazao fotografije iz Hongkonga na kojima se nalaze Jeremic i Ponoš sa, kako je dodao, biznismenom Hojt Jijem, koji je u SAD vec više meseci u zatvoru i koji je nedavno optužen za ilegalnu trgovinu oružjem.

"Moje pitanje je šta rade bivši ministar spoljnih poslova Srbije i bivši nacelnik Generalštaba srpske vojske s medunarodnim kriminalcem koji je optužen za šverc oružja? 'Ajde što je tu Nikola Jovanovic, to mogu da razumem, on nije bio važan šraf u tom režimu, ali šta rade njih dvojica", rekao je Vesic.

Odbornici Saveza za Srbiju zatražili su da se na današnjoj sednici razgovara i o stanju bezbednosti u gradu.

Šef te odbornicke grupe Dragan Ðilas rekao je da je 2010. godine Ivica Dacic, kao ministar unutrašnjih poslova Srbije, za istom govornicom govorio o bezbednosti u gradu i dao podatke, i da su s njim imali prilike da razgovaraju odbornici i vlasti i opozicije.

SNS: Rešeno "više od polovine" ubistava u Beogradu

"Ne vidim zaista šta bi bio problem da se danas uradi opet tako nešto isto i da gradani Beograda dobiju informacije od nadležnih šta se radi na tim stvarima. Mislim da je bezbednost u gradu važna tema oko koje treba da se ujedinimo", istakao je Ðilas.

Šef odbornicke grupe Pokret slobodni gradani-Gradanski blok 381 Rade Veljanovski ocenio je da je u Skupštini grada došlo do poptune opstrukcije rada.

Komentari 51

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Igracina

Zna se kako se trose pare na novogodisnje rasvete koje se postavljaju u Avgustu i najskuplje jelke na svetu i na bespotrebna asfaltiranja ulica da bi se namestili poslovi prijateljima...

Marija

Bez obzira šta je taj savez, gospodina Vesića treba da je sramota što se tako izražava. Svoje nevaspitanje treba da koristi u svojoj kući, a ne u javnom životu. SRAMOTA

kika

Na zalost licni interes je kod njih presudan za svaki korak koji naprave

special image