Biznis Vesti
"BESPOSLENI SMO, TO SE NIKAD NIJE DESILO" Leskovac: Na dan kad se otvorio Lidl, Urgentni centar ima 10 puta MANJE PACIJENATA

"BESPOSLENI SMO, TO SE NIKAD NIJE DESILO" Leskovac: Na dan kad se otvorio Lidl, Urgentni centar ima 10 puta MANJE PACIJENATA

Lekari Službe urgentne medicine u Opštoj bolnici Leskovac jutros od 7 pa danas do 10 časova imali su svega 12 pacijenata, što je deset puta manje od uobičajenih situacija tokom radnih dana.

lidl otvaranje ljudi Foto: Tanja Valić / Tanjug
lidl otvaranje ljudi

„Imali smo samo dva, i to ozbiljna pacijenta, završili posao i, evo, sedimo besposleni, što nam se nikada do sada nije desilo“, kaže nam jedan od lekara u tom centru, piše Jugmedija.

Ovakva situacija nezvanično se dovodi u vezu sa jutrošnjim otvaranjem nemačkog Luidla u Leskovcu gde su u ogromnom redu čekali da pazare, po akcionim cenama, Leskovčani, uglavnom pacijenti srednje i starije životne dobi.

„Nema pacijenata koji se žale na visok pritisak, vrtoglavice i na gušenja, te na bolesti zbog kojih se u Urgentnom centru prave najveće gužve koje nas ometaju da zaista urgentne bolesnike pregledamo i zbrinemo što pre“, dodaje ovaj lekar.

Lidl je otvoren tačno u 8, a i dva sata kasnije redovi se ispred ulaznih vrata nisu smanjili.

VIDEO: Koškanje u redu za piletinu