KRAJ: Đoković - Čekinato 6:4, 6:0

Novosti online

11. 10. 2018. u 08:39

Najbolji srpski teniser u trećem kolu mastersa u Šangaju savladao je Italijana 6:4, 6:0

КРАЈ: Ђоковић - Чекинато 6:4, 6:0

Novak Đoković foto: EPA

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Šangaju.

Nekada prvi reket planete, u drugom međusobnom duelu, revanširao se Italijanu Marku Čekinatu, za poraz u četvrtfinalu Rolan Garosa (3:1), savladavši ga u trećem kolu turnira u Kini 6:4, 6:0.

Novaka u četvrtoj rundi čeka pobednik meča Anderson (Južna Afrika) - Cicipas (Grčka).


PRVI SET

0:1 Italijan je osvojio prvi servis gem na meču, ali je Novak već na startu duela napao servis rivala, propustivši jednu brejk priliku.

1:1 Novak je siguran prilikom svog prvog servis gema, koji osvaja uz jedan izgubljen poen.

1:2 Izgleda da je Novak prenervozno ušao u duel sa Italijanom, pošto je već u trećem gemu, posle propuštene dve uzastopne brejk lopte i gubitka gema, bacio reket na podlogu.

2:2 U najdužem gemu u dosadašnjem toku meča, koji je trajao sedam minuta, Novak je uspeo da sačuva servis tako što je prethodno morao da spasi dve brejk lopte.

2:3 Čekinato, uz dva izgubljena poena, zadržava minimalnu prednost.

3:3 Lako i sigurno, bez izgubljenog poena, Novak ponovo poravnava rezultat.

4:3 Malu krizu u igri Novak je brzo prebrodio i u sedmom gemu konačno je uspeo da oduzme servis rivalu. Novak je do brejka stigao tako što je iskoristio četvrtu priliku u sedmom gemu.

5:3 Sigurno, uz jedan izgubljen poen, Novak je potvrdio brejk, pa će Čekinato u narednom gemu servirati za ostanak u setu.

5:4 Poveo je Novak 0:30, ali je Italijan uspeo da osvoji naredna četiri poena i tako produži prvi set barem za još jedan gem.

6:4 Asom, pa servis vinerom, Novak osvaja deseti gem bez izgubljenog poena i dolazi na set od plasman u narednu rundu takmičenja.

DRUGI SET

1:0 Novak drugi set otvara brejkom, iskoristivši jedinu priliku za oduzimanje servisa rivalu, koji je prethodno propustio gem loptu.

2:0 Kao i u prvom setu, Novak posle oduzimanja servisa rivalu osvaja gem bez izgubljenog poena.

3:0 Đoković dolazi do dva brejka viška, iskoristivši drugu priliku da oduzme servis rivalu, koji je, kao i u prvom servis gemu drugog seta, pre brejk lopti imao jednu priliku da reši gem u svoju korist.

4:0 Uz jedan izgubljen poen, Novak potvrđuje i drugi brejk.

5:0 Izgleda da se Italijan predao. Novak mu oduzima i treće servis gem u drugom setu, ovoga puta uz jedan izgubljen poen, i u narednom gemu serviraće za trijumf.

6:0 Srpski as je iskoristio drugu, od tri vezane meč lopte i posle 69 minuta igre izborio plasman u četvrtfinale mastersa u Šangaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)