Najnovije vesti
Vesti Svet
TUGA U ZAGREBU Žena pokušala da spasi teško pokretnog supruga iz požara, pa poginula dok je sin POSMATRAO VATRU

TUGA U ZAGREBU Žena pokušala da spasi teško pokretnog supruga iz požara, pa poginula dok je sin POSMATRAO VATRU

Žena je poginula, a muškarac je povređen u požaru kuće u Zagrebu. Poziv u pomoć policija i vatrogasci dobili su jutros oko 2.40 časova i iako je vatrogasna ekipa brzo stigla, do kuće su se veoma teško probili jer se nalazi u uskoj uličici.

Novi Sad889 Vatrogasci pozar u barakama mostogradnje foto Nenad Mihajlovic Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija
Novi Sad889 Vatrogasci pozar u barakama mostogradnje foto Nenad Mihajlovic

Kad su stigli razbili su prozor da dim izađe napolje. U kući su bili žena (64) i muškarac (75), dok je njihov 29-godišnji sin stajao ispred kuće i posmatrao požar. Kompije su čule zapomaganje i pozive u pomoć.

Iako je žena prvo izašla iz kuće, nakon nekoliko trenutaka vratila se kako bi spasila teško pokretnog muža koji je ležao u krevetu, ali nije uspela u svojoj nameri.

Kad su ušli u kuću, vatrogasci su prvo izvukli muškarca koji je još davao znakove života. Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu, a kako neslužbeno saznajemo, nalazi se u kritičnom stanju. Njegova supruga preminula je na putu do bolnice, najverovatnije zbog preteranog udisanja dima.

Nakon što je policija obavila razgovor sa sinom, smestili su ga, kako hrvatski "24 sata" neslužbeno saznaje, na odeljenje psihijatrije.

Kuća i šupa na toj adresi već nekoliko puta do sada su gorele.