OBRT U SLUČAJU UBIJENE  NOVINARKE: Bugarin priveden u Nemačkoj, odao ga DNK
Foto: Printscreen Facebook

drama

OBRT U SLUČAJU UBIJENE NOVINARKE: Bugarin priveden u Nemačkoj, odao ga DNK

Planeta -

Bugarski državljanin Severin Krasimirov priveden je u Nemačkoj zbog ubistva televizijske novinarke Viktorije Marinove, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bugarske Mladen Marinov.

On je dodao da je utvrđeno poklapanje DNK između privedenog i onog koji je pronađen na mestu izvršenja krivičnog dela.

Glavni tužilac Bugarske rekao je da je reč o Severinu Krasimirovu, rođenom 1997. godine i on je optužen u odsustvu za silovanje i ubistvo.

Tužilac je dodao da je evropska poternica izdata za Krasimovim. U međuvremenu je rumunski državljanin, koji je zadržan u pritvoru u okviru istrage o ubistvu bugarske novinarke Viktorije Marinove, pušten na slobodu i protiv njega neće biti podignuta optužnica.

"Naš rad se nastavlja. Za sada nema činjenica i okolnosti koje možemo da objavimo. Rumunski državljanin biće oslobođen",- rekao je šef regionalne policije u gradu Ruse Teodor Atanasov.

Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova (30) je brutalno pretučena, silovana i zadavljena u subotu u gradu Ruse na severu Bugarske, a njeno telo pronađeno je u parku u blizini reke. Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izveštavala o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije.

Bugarsko tužilaštvo je saopštilo da je pokrenulo istragu na osnovu sumnji u zloupotrebu fondova EU, dok policija istražuje o silovanju i ubistvu Marinove.

Marinova je prošlog meseca vodila emisiju o dva istraživačka novinara koji su uhapšeni zbog rada na navodima o proneveri fondova EU.

Kurir.rs/Agencije

Foto: Printscreesn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track