');
Najnovije vesti
Blic Zabava

Bjelogrlić danas slavi 55. rođendan, a OVE DETALJE niste znali o njemu

Naš poznati glumac Dragan Bjelogrlić, koji za sobom ima veliki broj ostvarenja putem kojih ga je publika širom regiona zavolela, danas slavi rođendan.

Dragan Bjelogrlić Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija
Dragan Bjelogrlić
Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Dragan Bjelogrlić je prve dve godine života proveo u Barandi, da bi se posle sa porodicom preselio u Beograd, gde živi i danas. Ipak, svakog leta posećuje svoje selo. Njegove komšije kažu da je oduvek bio fin čovek.

- Majka mu je jako fina, poštena žena. Preko leta ona je stalno ovde u selu, a čim počne zima, odlazi za Beograd. Divne su komšije - ispričala je svojevremeno njegova komšinica iz Barande za "Pulsonline". Više o tome pročitajte OVDE.

Zanimljivo je da gluma i produkcija Draganu nisu bili prvobitni izbor.

Dragan se u osnovnoj školi isticao u matematici, a osvojio je medalju i na Republičkom takmičenju u kraul tehnici plivanja. Otac, bez kog je ostao kao mladić, mu je jednom prilikom rekao da izabere ozbiljnu profesiju se posle srednje škole upisao na Građevinski fakultet. Iako mu je dobro išlo, na drugoj godini je shvatio da time ne želi da se bavi. Majka i brat su podržali njegovu odluku da napusti studije. Fakultet dramskih umetnosti upisao je iz drugog puta i pet godina kasnije je diplomirao.

Suprugu Maju upoznao je početkom devedesetih na snimanju reklame za kuhinjski nameštaj. Maja je tada bila studentkinja engleskog jezika i književnosti i bavila se manekenstvom.

Foto: Facebook / screenshot

Danas imaju dvoje dece ćerku Miu (22) i sina Alekseja (18). Mia je studentkinja Fakulteta političkih nauka, a Aleksej se bavi fudbalom. O porodici i privatnom životu Bjela retko priča.

Draganov brat Goran po zanimanju je elektroinženjer, ali se bavi produkcijom. Braća Bjelogrlići zajedno vode producentsku kuću "Kobra", koju su osnovali 1994. godine. Goran prati brata u svakom njegovom projektu. Radio je na filmovima kao što su "Lepa sela lepo gore", "Rat uživo", "Ivkova slava", "Vratiće se rode", "Montevideo" i drugi, a u seriji "Senke nad Balkanom" čak se pojavio u jednoj epizodi.

Više fotografija braće Bjelogrlić pogledajte u galeriji.