Eksplozija u fabrici "Milan Blagojević-Namenska"

Radnik (53) povređen je jutros u eksploziji prese u fabrici "Milan Blagojevic - Namenska" iz Lučana.

Izvor: B92, O2

Sreda, 10.10.2018.

10:08

Eksplozija u fabrici
screenshot/O2

Kako je saopšteno iz te fabrike, do nesreće je došlo jutros u 07.45, tokom rada na presovanju proizvoda. Lakše je povređen radnik Z.N. "Povređeni je odmah prebačen u čačansku bolnicu, gde mu je ukazana medicinska pomoć. Prema rečima dežurnog lekara radi se o povredama mekog tkiva", stoji u saopštenju fabrike.

"Po hitnom postuku formirana je stručna komisija za ispitivanje okolnosti pod koima je došlo dopovređivanja radnika. Analizom snimka video nadzora utvrđeno je nepoštovanje propisa rada od strane radnika, koji je suprotno propisima, pre završetka ciklusa rada prese ušao u prostoriju u kojoj se presa nalazi", zaključuje se u saopštenju fanrike.

Rad u ostatku fabrike je, kako saznaje B92.net, nastavljen.

Ovo nije prvi incident u toj fabrici. U julu 2017. u požaru koji je izbio stradala su dva radnika. Za manje od mesec dana u fabrici je izbio novi požar, u kom su povređena dva radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: