Izvor: B92

I naučno je dokazao da se virusi mnogo brže šire u avionskim kabinama, a nedavno se to i dogodilo kada je nekoliko putnika ne letu od Dubaija do Njujorka zadržano u karantinu zbog simptoma sličnih gripu koje su u toku leta počeli da osećaju.

Kao i u javnom prevozu i svakom drugom zatvorenom prostoru, tako je i avonska kabina mesto na kojem treba da imate dodatne mere opreza i prevencije. Iz Centra za prevenciju zaraznih bolesti savetuju da što češće perete ruke i to u trajanju od najmanje 20 sekundi – bilo sapunom, bilo sredstvom za pranje ruku na bazi alkohola.

Izbegavajte i da dodirujete usta, oči i nos, a držite i uključenu ventilaciju iznad sedišta kako biste obezbedili neprestanu cirkulaciju vazduha.

Zanimljivo istraživanje je pokazalo da virusne infekcije u avionu možete preduprediti tako što ćete izabrati sedište pored prozora, ali i prebrisati antibakterijskom maramicom rukohvate i stočić.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.