Najnovije vesti
Vesti Svet
ISTRAGA BRUTALNOG UBISTVA "Najbolji istražitelji na slučaju ubijene novinarke"

ISTRAGA BRUTALNOG UBISTVA "Najbolji istražitelji na slučaju ubijene novinarke"

Ministar unutrašnjih poslova Bugarske Mladen Marinov izjavio je danas da će najbolji istražitelji raditi na rešavanju slučaja brutalno ubijene novinarke Viktorije Marinove.

Bugarska novinarka, Viktorija Marinova, Facebook Foto: Facebook / Privatna arhiva
Bugarska novinarka, Viktorija Marinova, Facebook

Ministarstvo unutrašnjih poslova Bugarske saopštilo je da je Rumun ukrajinskog porekla uhapšen, a da se prate i drugi tragovi, prenosi AP.

Iz Ministarstva poručuju da aktivno rade na rešavanju brutalnog zločina.

Bugarska policija saopštila je danas da je zadržala rumunskog državljanina ukrajinskog porekla na 24 časa i da proverava njegov alibi u vezi sa slučajem ubistva istraživačke novnarke Viktorije Marinove.

- Imamo u pritvoru osobu čiji alibi proveravamo, ali za sada još nemamo konkretnog osumnjičenog. Rad se njim se nastavlja - izjavio je šef regionalne policije u Ruseu Teodor Atanasov, preneo je Rojters.

Bugarska policija privela je osumnjičenog u vezi sa ubistvom novinarke Viktorije Marinove, javio je ranije danas Rojters pozivajući se na izvore iz vlade bliske istrazi, dok je Bugarski nacionalni radio naveo da je reč o rumunskom državljaninu sa moldavskim pasošem.

Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova (30) je brutalno pretučena, silovana i zadavljena u subotu u gradu Ruse na severu Bugarske, a njeno telo pronađeno je u parku u blizini reke. Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izveštavala o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije. Bugarsko tužilaštvo je kasno sinoć saopštilo da je pokrenulo istragu na osnovu sumnji u zloupotrebu fondova EU, dok policija istražuje o silovanju i ubistvu Marinove. Marinova je prošlog meseca vodila emisiju o dva istraživačka novinara koji su uhapšeni zbog rada na navodima o proneveri fondova EU, napominje američka agencija.