Odbojkašice preko Japanki u završnicu 1Foto: FIVB

Jedina su reprezentacija bez izgubljenog seta u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva, međutim i sa takvim skorom odbojkašicama Srbije danas je potrebna pobeda protiv Japana kako bi na vreme obezbedile plasman na Fajnal-siks (12.20).

U Nagoji će izabranice selektora Terzića pokušati da produže perfektnih 7-0, međutim naspram sebe će imati vrlo neugodne domaće odbojkašice, koje neguju atipičan stil igre.

Povređenu Bojanu Milenković Bjanka Buša je sasvim korektno odmenila na prijemu servisa protiv Nemačke. Segmenat igre od krucijalne važnosti, pogotovo u ženskoj odbojci, biće i merna jedinica uspeha protiv Japanki, koje su u dosadašnjem delu prvenstva izgubile samo jedan meč i to protiv favorizovanih Holanđanki.

– Odlično se poznajemo. Igrale smo dosta puta; igraju drugačije u poređenju sa evropskim stilom igre. U poslednjih par navrata smo bile uspešnije od njih, međutim današnja utakmica će biti specifičnija jer će sigurno imati pomoć navijača. Njima je utakmica bitna za prolaz na Fajnal-siks. Mi želimo da završimo kao nosioci grupe i daćemo sve od sebe da tako i bude – poručila je sjajna Brankica Mihajlović.

Japanke veoma brzo organizuju napade u kojima često koriste srednjake, uglavnom preko „koreje“. Izuzetno su pokretljive u polju, odlično se brane i neverovatno su uporne. Takođe, krasi ih dobar napadački servis, kao i flot koji je često teško „pročitati“. Iz tih razloga, primači servisa Srbije biće pod posebnim pritiskom.

– Sa Japankama je teško igrati. Njihov stil igre nam ne odgovara ali se nadam da ćemo taktički zamišljeno sprovesti u delo. One su izuzetno brze, odlične u polju i kao takve snažne su i u bloku – oprezna je Stefana Veljković, srednjak Srbije koja je bila odlična protiv Nemica u poslednjem meču

Raspored i tabela

  1. Srbija 7 7              0              21:0        21
  2. Holandija 7 7              0              21:3        20
  3. Japan 7 6              1              20:5        18
  4. Brazil 7 5 2              17:7        16
  5. Nemačka 7 4              3              13:11     11
  6. D. Republika 7 3              4              11:12     10
  7. Portoriko 7 2              5              6:15        6
  8. Meksiko 7 1              6              5:18        3
  9. kolo (danas): Srbija – Japan (12.20), Dominikanska Republika – Meksiko (3.40), Brazil – Holandija (6.25), Nemačka – Portoriko (9.10)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari