Srbija

Utorak, 09.10.2018.

19:10

Vučić: Može bolje pet-šest puta

Sporazumi koji su potpisani u Astani važni su za Srbiju i doprineće jačanju saradnje sa Kazahstanom na ekonomskom planu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Vučić: Može bolje pet-šest puta
(Foto: Thinkstock)

On je dodao da će se raditi na tome da se obim robne razmene znatno poveća.

"Za mene je bila velika čast da vodim razgovore sa predsednikom Kazahstana Nurusltanom Nazarbajevom i da od njega dosta toga naučim. Nadam se da će on posetiti Srbiju sledeće godine", rekao je Vučić na pitanje novinara kazahstanske televizije o značaju potpisanih sporazuma u Astani.

On je dodao da pre dolaska Nazarbajeva u Srbiju dosta toga treba uraditi.

"Nadam se da u mnogim oblastima možemo da jačamo saradnju", rekao je Vučić, dodavši da su održani sastanci članova delegacija i kazahstanskih domaćina o saradnji u oblasti poljoprivrede, industrije, građevine, i oni o vojno-tehničkoj saradnji.

Vučić se nada da će biti moguće povećati obim robne razmene, koji je sada na niskom nivou.

"Nadam se da ćemo u narede dve godine moći da povećamo obim robne razmene za pet-šest puta", rekao je on.

Na pitanje šta konkretno može tome doprineti, Vučić kaže da ima dosta prozivoda koje Srbija može da kupuje od Kazahstana i obrnuto.

"To nije samo voće i povrće. Možemo zajedno da radimo i na preradi. Takođe, možemo mnogo toga zajedno da uradimo u oblasti vojno-tehničke saradnje. Kada sve to budemo postigli, nadam se, da će ambijent u kojem se odvija naša saradnja biti mnogo bolja i na visokom nivou", zaključio je Vučić.

Srbija i Kazahstan potpisali su u Astani više međuvladinih sporazuma, između ostalog i u oblasti građevinarstva, vazdušnog saobraćaja, saradnje u borbi protiv kriminala, politike mladih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

16 h

Podeli: