Poslednji deo Sitijeve slagalice za budućnost: Novi ugovor za Sanea, ode plata na 6.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.10.18. | 19:25

Jedini realni problem Građana ostaće Rahim Sterling

Prvo je „šarnuo“ Kevin de Brujne. Još u januaru. A posle Belgijanca – samo da se ograničimo na ovu godinu – pozivani su na sastanak sa čelnicima Mančester Sitija brazilski golman Ederson (u maju), njegov kolega iz reprezentacije Gabrijel Žezus (u avgustu), naposletku i Serhio Kun Aguro (u septembru), svi su nasmejani i sa značajnom povišicom napuštali kancelariju na Etihadu, a očekuje se da do kraja 2018. isto uradi i Leroj Sane.

Prema informacijama engleskih medija, uprava tamošnjeg prvaka označila je 22-godišnjeg krilnog vezistu kao sledećeg koji bi trebalo da potpiše ugovor i na taj način se stavi tačka na pravljenje Građana za budućnost, jer bi – pod uslovom da dogovora dođePep Gvardiola imao na raspolaganju momke u punoj snazi za još najmanje dve ili tri sezone, pošto niko od pomenutih nema ugovor ispod 2021.

Izabrane vesti

S obzirom da je i ostatak kadra izgrađen otkako je katalonski stručnjak stigao u klub (Laport, Mendi, Voker, Danilo, Bernardo Silva, Gundogan) vezan dugoročnim ugovorima jasno je opredeljenje Sitija da već sad pravi tim na duge staze. Iz njega će, verovatno, na kraju sezone ispasti starosedeoci David Silva, Vensan Kompani i Elijakim Mangala (mada je nekima od njih prišao rok trajanja ili su skloni povredama i nekim drugim problemima), pa će ostati samo Fernandinjo i Rahim Sterling kao problem, jer im ugovori ističu 2020, a nema naznaka da će ih produžiti. Bez Brazilca može Gvardiola da živi (za dve godine će imati 35), pa jedina realna nevolja ostaje engleski reprezentativac koji je nedavno odbio produžetak saradnje i očekuje se da narednog leta bude prodat kako bi Siti dobio bar nešto novca koliko je uložio u njega kad ga je dovodio iz Liveprula.

Sane je potpuno druga priča. Iako je s početka sezone imao nesuglasica sa trenerom, koji ga je svesno „hladio zbog neprikladnog stava“, iako je propustio Mundijal u Rusiji (Jogi Lev ga nije zvao), u poslednje vreme igra sve bolje i doprinosi pozitivnim rezultatima Sitija. Englezi primećuju da mu je forma u uzlaznoj putanji otkako je postao otac, počeo je da asistira (protiv Liona, Kardifa i Brajtona), iznudio je penal u derbiju sa Liverpulom i sve bi trebalo da rezultira novim ugovorom.

Postojeći mu ističe 2021, a želja uprave je da se Nemac obaveže do leta 2023. Razume se, uz povećanje plate. U ovom trenutku spada među slabije plaćene igrače sa 65.000 funti sedmično (oko 74.000 evra), a Siti mu nudi 100.000 funti svake nedelje (oko 114.000 evra). Na godišnjem nivo to je oko 6.000.000 evra.

Nije loše za jednog 22-godišnjaka.

FOTO: Action images


tagovi

Leroj Sane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara