Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
POTPUNO LUDA PRIČA IZ MAĐARSKE "Učiteljica ateistkinja je želela da deci sruši veru kada se pred celim razredom UKAZAO ISUS, a ona završila na PSIHIJATRIJI"

POTPUNO LUDA PRIČA IZ MAĐARSKE "Učiteljica ateistkinja je želela da deci sruši veru kada se pred celim razredom UKAZAO ISUS, a ona završila na PSIHIJATRIJI"

Jedan poljski medij pisao je o događaju koji se navodno dogodio u jednoj maloj mađarskoj župi u vreme komunizma i progona Crkve. Iako priča deluje nerealno, mnogi u nju i danas veruju.

Škola Foto: RAS Srbija
Škola

Prevedenu priču sa poljskog prenosimo u celosti:

Deca, učena veri u svojim porodicama, rado su dolazila na veronauku i redovno pristupala Svetim Sakramentima.

Medu njima se naročito isticala desetogodišnja devojčica Anđelina. Primer svima u svemu, a naročito u hrabrom svedočenju vere. Zbog toga je u školi često imala velikih problema od strane svoje učiteljice Gertrude, uverene ateistkinje, čiji je zadatak bio da uništiti veru u narodu, naročito u srcima dece, piše Dnevno.hr.

Da bi imala snage da izdrži sve to, Anđelina zamoli sveštenika da joj dozvoli svaki dan da prima Isusa u Sv. Pričesti. To je još više razljutilo njenu “drugaricu”, koja je uvek pronalazila nove načine da je ponizi. Nekoliko dana pre Božića smatrala je da je napokon pronašla način kako će Anđelini, a time i ostaloj deci, uništiti veru.

Foto: Wikipedia

Dete, rekla je – ako te roditelji zovu, šta činiš? Dolazim. Zamisli. Oni zovu umrlu baku? Ona ne dolazi. Kada bi zvali Crvenkapicu i njenu bakicu i one ne bi došle? Ne, jer su iz bajke. Naravno, a sada ćemo nešto isprobati. Anđelina, izađi iz razreda. Dete je izašlo. A sada deco, rekla je učenicima, zovite je svi. Svi zajedno! Anđelina. Anđelina! – svih trideset grla zvalo je prijateljicu. Anđelina je došla, sami vidite draga deco.

Ako neko postoji, na poziv dolazi. Ali ako ne postoji – neće doći! Ima li nekoga među vama ko još veruje da postoji Dete Isus? Da – odazvali su se neki hrabri. A ti, Anđelina, veruješ li da će Dete Isus čuti i doći? Da, verujem! Onda sada vičite svi zajedno: Dođi Mali Isuse! Ćutnja. Odjednom mala Anđelina stane na sredinu razreda. Onda dobro, mi ćemo ga dozvati. Vičimo zajedno: Dođi Mali Isuse! Sva deca podigla su ruke. Plamtećim očima, sa srcima punim vere i pouzdanja počela su da viču … Dođi Mali Isuse! Učiteljica im naređuje da prestanu. Sve su oči usmerene prema Anđelini. Tišina …. Odjednom je glas Anđelinin prekinuo tišinu. Još zovimo! Tada je nastao gromoglasni usklik koji bi srušio zidove: Dođi Mali Isuse!

I najednom vrata se sama otvoriše i u razred uđe blještavo svetlo, piše Dnevno.hr. Svetlost je rasla i oblikovala se u kuglu, razilazeći se na sve strane, iz koje je izašlo Maleno Detešce, tako lepo kakvo deca nikada nisu videla. Detešce im se par minuta smeškalo ništa ne govoreći, a zatim je polako nestajalo. Odjednom je tišinu prekinuo vrisak učiteljice. On je došao! Istrčala je vičući iz razreda i tresnula vratima. Anđelina je mirno rekla prijateljicama: Vidite, On postoji, zato se sada zahvalimo. Svi su kleknuli i izmolili Oče naš, Zdravomariju, Slava Ocu …. zvono je zazvonilo.

Napustili su razred …. Događaj se brzo proširio. Saznao je sveštenik i saslušavši ih rekao – sve ovo mora biti istina.

Evo dokaza šta znači moć molitve koja proizlazi iz vere. Vera prenosi brda. Svi koji veruju i poštuju Dete Isusa dobijaju posebne milosti u svim potrebama. Učiteljica je poludela, završila u ludnici i stalno ponavljala: On je došao! – i tako nesvesno svedočila ono protiv čega se borila".

Mada je veoma, veoma, VEOMA teško poverovati u ovu priču, složićete se sa nama da je autor uložio izuzetan trud, za šta zaslužuje sve pohvale.