Zbog afričke kuge svinja u Bugarskoj krizni centar i Vranju

Lokalne vesti - Utorak 09.10.2018 - 12:40

Zbog pojave afričke kuge svinja u Bugarskoj formirani su krizni centri u Nišu, Pirotu, Vranju i Leskovcu.

Pojačane mere nadzora. Foto: Thinkstock Pojačane mere nadzora. Foto: Thinkstock

U Pirotskom upravnom okrugu najpre su održani sastanci sa predstavnicima Carine i Uprave granične policije kao i sa šefom Granične veterinarske inspekcije i preduzete su mere iz njihove nadležnosti.

Zajedno sa epizootiologom iz Niša i Veterinarskom inspekcijom izvršen je obilazak veće farme svinja gde je vlasniku ukazano na potrebu pojačane primene biosigurnosnih mera.

Predstavnicima lovačkih udruženja dostavljen je zahtev za dostavu popisa lovišta sa divljim svinjama, njihovim brojem kao i obavezu dostavljanja izveštaja posle svakog organizovaog izlaska.

Najavljen je pojačan inspekcijski nadzor i na zelenim pijacama.

 

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku Grada Vranja u okviru projekta "Ekološki putokaz". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja Grada Vranja.

OK Radio, Pirotske vesti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: