Bez respekta pa šta bude 1Foto: STARSPORT

Subotnji meč sa Olimpijom po ambijentu je umnogome podsećao na dane slavne prošlosti Košarkaškog kluba Partizan; ako ne samo zbog toga, a ono sigurno dobrim delom, crno-beli su zahvaljujući frenetičnoj podršci sa tribina hale „Aleksandar Nikolić“ savladali LJubljančane u samoj završnici.

Nešto slično, želeći da namaknu prvu recku u Evrokupu, izabranici Nenada Čanka pokušaće i večeras protiv neuporedivo kvalitetnijeg ruskog Zenita (20.00), očekujući atmosferu kojom su se sa pravom dičili, ne tako davno, u Evroligi.

Gostovanje Trentu na startu Evrokupa pokazalo je da crno-beli imaju problem igranja na visokom nivou svih 40 minuta. Još od meča sa Cedevitom, pa sve do duela protiv Olimpije, košarkaši Partizana igrački i idejno padali su u drugom poluvremenu. Večeras bi trebalo barem da smanje intervale u kojima nacrtano ne mogu da sprovedu u delo, jer je Zenit svakako najkvalitetniji rival na startu sezone. Uprkos teško shvatljivom debaklu od Lokomotive u prvom kolu VTB lige (96:64), ruski predstavnik je trijumfalno započeo turneju u Evrokupu savladavši Turk Telekom (91:80).

– Zenit je ekipa koja je projektovana da se kroz VTB ligu ili Evrokup domogne Evrolige, o čemu svedoči i njihov roster. Mi smo svesni njihove igračke snage, ali ćemo u utakmicu ući bez prevelikog respekta, svesni da igramo kod kuće, pred našim navijačima i da ćemo dati sve od sebe da ispariramo Zenitu i da pokušamo da ih iznenadimo – optimista je trener Čanak.

Brendon DŽenings je ubedljivo najpoznatije ime Zenita i plejmejker koji je nastupajući, prevashodno za Milvoki četiri sezone, odnosno Detroit tri, ostavio značajan trag u NBA. Ilustracije radi, DŽenings je najmlađi igrač u istoriji NBA koji je na jednom meču postigao 50 i više poena. Nastupajući za Bakse 14. novembra 2009. Golden Stejtu je ubacio impresivnih 55. Čak 11 vezanih NBA sezona završio je sa prosekom od 14,1 poen i 5,7 asistencija. Filip Skrab i Sergej Karašev su takođe vrlo bitni individualci u timu Vasilija Karaševa, koji osim DŽejlena Rejnoldsa nema nijednog dominantnog igrača pod košem. Marko Simonović i DŽared Utof zaduženi su za širenje igre sa četvorke.

Igokea bolja od Cibone u Zagrebu

Košarkaši Igokee slavili su na gostovanju Ciboni u poslednjoj utakmici drugog kola ABA lige 86:84. Najefikasniji kod pobednika bio je Zubčić sa 24 poena, 19 je dao Sava Lešić, uz čak 15 skokova, dok je Vuk Radivojević dodao 13. Gevin je imao osam poena i sedam asistencija. U poraženom sastavu istakao se Josip Bilinovac sa 17 poena. Dva manje, uz sedam skokova, imao je Džeferson, dok su po 12 ubacili Ljubičić, Rozić i Reli-Ros.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari