ZVEZDA SE PROŠETALA PROTIV BUDUĆNOSTI; Čović: Neočekivano lako

V.P.

08. 10. 2018. u 23:10

Crvena zvezda je u meču za trofej Superkupa ostavila Budućnost bez trunke nade, 14 dana kasnije i u 2. kolu ABA lige pred rekordnim brojem podgoričkih navijača u "Morači" našminkanoj za Evroligu - 87:71

ЗВЕЗДА СЕ ПРОШЕТАЛА ПРОТИВ БУДУЋНОСТИ; Човић: Неочекивано лако

Filip Čović

NIŠTA se nije promenilo između dva susreta prošlosezonskih jadranskih finalista. Crvena zvezda je u meču za trofej Superkupa ostavila Budućnost bez trunke nade, 14 dana kasnije i u 2. kolu ABA lige pred rekordnim brojem podgoričkih navijača u "Morači" našminkanoj za Evroligu - 87:71.

Posebno impresionira lakoća pobeđivanja u duelima sa šampionom, koji je letos uložio novac u poznata imena evropske košarke kako bi se doterao za elitno klupsko takmičenje.

- Iskreno, nisam očekivao rezultatski tako laku utakmicu u Podgorici – iznenađen je i Zvezdin plejmejker Filip Čović. - Ove tri pobede na startu sezone znače mnogo, ali još ništa ne donose jer smo tek na početku.

Trener crveno-belih Milan Tomić rekao je posle meča da je njegov tim tek na 50 odsto kapaciteta. Navijačima ostaje da naslućuju kako će crveno-beli izgledati ako dostignu sto odsto mogućnosti, a u Podgorici su igrali kao ozbiljna evroligaška ekipa.

- Igrači su sto odsto odradila dogovoreno pre utakmice, ali moramo brzo da zaboravimo ovu utakmicu. Već u sredu igramo sa Monakom, za pobedu nam je potrebno da budemo na istom nivou kao protiv Budućnosti – kaže Tomić po povratku iz Podgorice. - Nemam nijednu zamerku, mada treneri uvek mogu da pronađu i nešto loše. U ovom slučaju to je bio skok Budućnosti u napadu, moramo bolje da gradimo koš.

Nema dileme da dve ubedljive pobede nad jednim od najozbiljnijih konkurenata za titulu „bilduju“ timsko samopouzdanje.

- Kada pobediš na gostujućem terenu u takvom derbiju, sigurno je da postoje pozitivni psihološki efekti. Sa druge strane, teže je kontrolisati ekipu posle velike pobede nego posle poraza. Čestitali smo jedni drugima posle utakmice, sada već moramo da se pripremamo za meč u Monaku.

Posebno priznanje za pobedu u „Morači“ zaslužio je Džo Regland, koji je igrao pod temperaturom.

- Sada mu je mnogo bolje, tako da će biti spreman za utakmicu u Evrokupu - kaže Tomić.

Crveno-beli već sutra u jutarnjim satima kreću put Monaka, gde ih u sredu očekuje meč 2. kola Evrokupa (19.45).

ODžO: NE ZNAM ZA RIVALITET

CENTAR Majkl Odžo nije bio u Zvezdinom timu tokom prošlosezonske borbe sa Budućnošću za jadransku krunu.

- Ne znam da postoji rivalitet među nama – uvek je raspoložen za šalu Nigerijac. - Dobra utakmica za nas, za naše navijače. Pretpostavljam da su je gledali na televiziji. Važna pobeda za naše samopouzdanje, izazov je igrati protiv odličnog tima na njegovom terenu. Važna je i zbog cilja koji želimo da ostvarimo ove sezone, ali to je sada iza nas. Gledamo napred ka sledećem meču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ZVEZDA

09.10.2018. 09:09

jaka Zvezda, sastavljena od zaista dobrih igraca, mislim da u ABA ligi nema bolje ekipe a i u Evropi mozemo daleko dogurati, ovaj tim je uzivanje gledati u odnosu na proslosezonski. Bravo ZVEZDOOOO !!!

utnapistim

09.10.2018. 12:37

I bitno je jos da pomenes Filipe i to da su uspavali mini serijama da se priblize na manje od 20 razlike iskljucivo kada bi ti i Lazic ulazili u igru.Cast svakome,veresija nikome!