Samo u jednom gradu u Srbiji - 90 radnika "na crno"

Inspekcija rada u Novom Pazaru otkrila je tokom septembra 29 poslodavaca kod kojih je zatečeno 90 osoba koje su radile bez odgovarajućeg ugovora o radu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2018.

13:14

Samo u jednom gradu u Srbiji - 90 radnika
Foto: Thinkstock

Prema podacima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, više od polovine radnika bez ugovora o radu otkriveno je u građevinskim kompanijama (55), od kojih su 34 inspektori zatekli tokom dve kontrole na gradilištima turske firme "GVN Internacional Construction", objavio je radio Sto plus.

Neprijavljeni radnici otkriveni si i u kompaniji za proizvodnju konfekcije "Perlla" (10), građevinskoj firmi iz Turske "Bedirhan Insaat" (osam), kao i na gradilištu kod Admira Arapovića (šest).

Ostali radnici "na crno", uglavnom po jedan ili par njih, zatečeni su u trgovinskim i ugostiteljskim radnjama, menjačnicama, pekarama, frizerskim salonima, taksi prevoznicima i firmama za ugradnju elelektro instalacija.

Protiv vlasnika preduzeća inspektori su podnosili prekršajne prijave, uz obavezu da sa radnicima zaključe ugovore o radu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: