Ko su "Šef" i "Zver" u BMW, a ko je "Drift mašina"?

Čelnici BMW bili su vrlo darežljivi prema medijima tokom Sajma automobila u Parizu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2018.

10:20

Ko su

Prvo su istakli želju da opet naprave superautomobil, potom da neće biti Gran Turismo verzije nove Serije 3, kao i da ne planiraju ulazak u segment kapioneta.

Poslednja stvar koju su otkrili je nadimci koje daju svojim modelima. Konkretno, Seriji 2 koju u redovima bavarskog giganta zovu "Drift mašina".

Na osnovu toga je jasno da će i u budućnosti ovaj model imati pogon na zadnjoj osovini i da će fokus biti na vožnji.

Poslednjih nedelja se spekuliše o nekoliko promena u novoj generaciji Serije 2, pre svega da neće biti više kabriolet verzije, ali će broj modela ostati isti jer BMW planira Gran Coupe sa četvoro vrata.

Sve verzije osim kupea sa dvoja vrata će najverovatnije imati pogon na zadnjoj osovini, pa je jasno zašto u BMW ističu "drift" karakter kupea.

Međutim, Serija 2 nije jedini novi BMW koji će dobiti ime, jer nedavno lansirani X5 zovu "Šef" (The Boss), dok će novi X6 koji stiže 2019. poneti nadimak "Zver" (The Beast).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: