Vranjski gimnazijalci doneli ČETIRI MEDALJE iz Rusije

Lokalne vesti - Ponedeljak 08.10.2018 - 07:18

Na ovogodišnjoj Bios olimpijadi, četvoro učenika Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju postiglo je veliki uspeh osvojivši su isto toliko medalja.

Gomnazijalci u Sankt Peterburgu FOTO: Privatna arhiva Gomnazijalci u Sankt Peterburgu FOTO: Privatna arhiva
Srbiju je ove godine na 23. Bios olimpijadi u Rusiji predstavljalo četvoro učenika vranjske gimnazije
 
Aleksa Zdravković i Bogdan Stevanović, učenici četvrtog razreda takmičili su se iz oblasti hemije i obojica su osvojili 3. mesto.
 
Emilija Petković i Dušan Ristić, učenici trećeg razreda su se takmičili iz oblasti biologije i osvojili 3. i 1. mesto.
 
Program olimpijade trajao je tri dana.
 
Prvog dana je bila ceremonija otvaranja, koja se sastojala iz kulturno-umetničkog programa i obraćanja članova žirija i organizacionog odbora učesnicima takmičenja. 
 
- Ove godine je preminula Agni Vlavionos Arvantitis, idejni tvorac ovog takmičenja ,pa je čitava ceremonija bila u znaku njene komemoracije
 
Njena ideja je bila da se organizuje naučni skup kome neće prisustvovati samo naučnici, već i donosioci odluka, odnosno političari, što je u stvari i koncept biopolitike – pojašnjavaju gimnazijalci.
 
Drugog dana je bilo organizovano takmičenje kada je veliki broj učesnika iz čitavog sveta predstavio svoje radove uglednim naučnicima i članovima komisije ovog naučnog skupa. 
 
Trećeg dana je bila dodela diploma i ceremonija zatvaranja
 
Vranjski gimnazijalci su, osim priznanja i nagrada, iz Rusije doneli prelepe utiske koje je na njih ostavio grad Petra Velikog
 
- Ovogodišnji takmičari su rešeni da snaže istraživački duh i već imaju ideje za sledeći poduhvat na nekom sličnom takmičenju.
 
Istraživački duh i želja da uđu duboko u svet naučnog istraživanja, podstaklo je ove mlade ljude da studiozno rade i daju svoj doprinos nauci.
 
Njih svakako tek očekuju veliki poduhvati - kaže direktorka vranjske gimnazije Suzana Mišić Stanković.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: