Dodik: Prvo sa Vučićem, onda sa kolegama u Predsedništvu 1Foto: Printscreen

Kandidat SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsedništva BiH Milorad Dodik proglasio je pobedu na izborima.

On je istakao da je neposredno pre večerašnjeg obraćanja razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je s radošću primio rezultate izbora u Srpskoj, prenosi RTRS.

– Glasine da se Srbija meša u izbore pokazali su se kao neistinite – rekao je on i najavio da će prvi sastanak kao član Predsedništva održati s Vučićem, možda i pre nego sa kolegama u Predsedništvu.

On je dodao da je na osnovu 85 odsto obrađenih biračkih mesta, osvojio 330.890 glasova, a Ivanić 260.197. Dakle, razlika je u 75.000 glasova, rekao je Dodik i dodao da „Ivaniću ne mogu pomoći čak i svi bošnjački glasovi iz inostranstva“.

Kada je reč o kandidatu SNSD-DNS-SP za predsednika Republike Srpske Željki Cvijanović, Dodik je naveo da je na osnovu 40 odsto obrađenih biračkih mesta, Cvijanovićeva osvojila 54,1 odsto ili 125.118 glasova, a kandidat SzP Vukota Govedarica 45,8 odsto ili 105.889. glasova.

Dodik je rekao da očekuje da će konačna razlika između njega i Ivanića biti oko 80.000 glasova, a između Cvijanovićeve i Govedarice 40.000 glasova.

– Ovo je najvažnija pobeda za Republiku Srpsku, za SNSD. Ovo je osma pobeda SNSD-a u kontinuitetu – istakao je Dodik i zahvalio koalicionim partnerima.

Prema njegovim rečima, Ivanić je kažnjen zbog kalkulantske i podaničke politike prema Zapadu.

– Zalagaću se za poziciju Republike Srpske i moja deviza će biti Srpska pre svega. Odbacivaću svaku vrstu nametanja. Ne zanima me ko su izabrani članovi iz druga dva naroda i ne kalkulišem sa tim. Kalkulišem samo sa podrškom mog naroda – rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari