BiH

Opštine sa najvećom izlaznošću

Opštine sa najvećom izlaznošću
Foto: CIK BiH | Opštine sa najvećom izlaznošću

SARAJEVO - Branko Petrić, predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH saopštio je na pres-konferenciji da je na izbore izašlo oko 1.733.000 građana sa pravom glasa, odnosno 53,26 odsto.

On je dodao da rezultati nisu stigli iz nekoliko biračkih mjesta u Bijeljini, Banovićima, Palama, te još nekoliko manjih opština.

Petrić je istakao da je, kao i za svake izbore, bilo opština u kojima izlaznost znatno odskače od drugih opština.

"Za ove izbore imamo Banjaluku i Doboj gdje je izlaznost oko 60 odsto, Lopare gdje je više od 60, Istočni Ugljevik 73, Ribnik 65, Banovići 77, Zvornik  i Šipovo 60", rekao je Petrić i nastavio:

"U Šekovićima je izlaznost 66 odsto, Gornjem Vakufu i Fojnici 62. 70 odsto je u Han Pijesku, 66 Jablanici, Istočnoj Ilidži 74, Istočnom Starom Gradu 70, Palama 67, Rogatici 71, Višegradu. 62".

Petrić je zaključio i da je izlaznost u Goraždu 62 odsto, Stocu 68 i Mlićima 63.

Predsjednik CIK-a BiH je najavio da je prebrojavanje glasova za članove Predsjedništva u toku i najavio da će biti dostupni za oko sat vremena.

"Prve nezvanične rezultate za članove Predsjedništva BiH objavićemo u 24 sata, kao i prebrojani dio glasova za ostale nivoe vlasti", zaključio je Petrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije