Perfekcionista Sari: Veliki je razdor između nas i Liverpula ili Sitija! Teško ćemo to promeniti u jednoj sezoni

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.10.18. | 18:25

„Volim da gledam Čelsi, posebno jer vidim igrače kako implementiraju moj fudbalski stil“, kaže Čelsijev stručnjak

„Mauricio, Mauricio, Mauricio...“

Odjekivale su tribine Sautemptonovog doma posle nove predstave za sve fudbalske sladokusce i dominantne pobede za ostanak na samom vrhu Premijer lige. Navijači Čelsija verovatno još ne mogu da shvate na koji je način Mauricio Sari preporodio izgubljeni tim, ali to im ne smeta da se najiskrenije zahvale italijanskom vizionaru i perfekcionisti na svemu što je za kratko vreme uradio na Stamford Bridžu. 

Izabrane vesti

Čelsijeva igra kakva teško da je viđena u eri Romana Abramoviča. Nešto potpuno drugačije od svega dosad viđenog. Ali, italijanski stručnjak zna da ovaj tim može još mnogo više. 
„Razmišljam ponekad o tome šta se sve promenilo, ali ne uvek. U glavi mi je samo to da uvek možemo više, bolje, ubedljivije. Gledajte, Sautempton je imao dve ili tri dobre prilike. Moramo bolje da kontrolišemo utakmicu, da se branimo kao tim, ali i da budemo sigurniji u ofanzivnoj fazi. Nismo bili dobri u dve-tri kontre, što znači da moramo da se popravimo u nekim segmentima“, rekao je Sari u svom stilu.

U centru pažnje sportskih radnika i javnosti bile su dve stvari – igra Rosa Barklija i cela akcija koja je prethodila golu Alvara Morate za konačnih 3:0.
„To je ono što želim, igru sa mnogo kratkih dodavanja“, opisuje Sari Moratin gol, kojem je prethodilo 31 dodavanje:
„Stvarno smo gurali loptu brzo i efikasno. Sve u jedan-dva dodira. Tako smo stigli do gola vrlo lako. To je moj fudbal! Ovo mi je verovatno i omiljeni gol otkako sam stigao u Čelsi pošto sam kroz celu akciju video moj fudbalski stil“.

Pohvalio je Sari i igru Alvara Morate, koji je konačno probio led i u Premijer ligi.
„Mnogo sam zadovoljan. Mnogo je važno kada napadač postigne gol, a on je tresao mrežu u Ligi Evrope (protiv Videotona prim. aut.) i sada protiv Sautemptona. Mnogo mi je bilo važno da odigra dobro, a on je to uradio. Verujem da će biti još bolji“.

Ipak, najviše je pričao o Rosu Barkliju i kako izgleda neprepoznatljivo bolje u odnosu na prošlu sezonu.
„Njegova najbolja partija bila je u Liga kupu protiv Liverpula, ali jako je lepo videti da je upisao gol i asistenciju. Prezadovljan sam njim, mnogo se popravio i stalno napreduje. Pričao sam s njim od prvog dana, rekao mu da ima ozbiljne fizičke i tehničke kvalitete. Sada se popravio i taktički. Ne znam koji su njegovi limiti, ali ima potencijal da bude veliki igrač. Ima kvalitet, posebno fizički i tehnički. Može da bude jako važan igrač za nas i englesku reprezentaciju u budućnosti“, sumira utiske Sari.

Čelsi nastavlja trku utroje sa Liverpulom i Mančester Sitijem za šampionsku krunu u Engleskoj, ali Mauricio Sari ne odstupa od mišljenja koje je izneo nedavno - da su pomenuti rivali i dalje klasa više.
„Ono što mislim sada bilo mi je u glavi i prošle nedelje. Mančester Siti i Liverpul su i dalje korak ispred nas, a na nama je da tu razliku umanjimo. Radimo na tome svakodnevno i trudimo se da stalno popunjavamo rupe. Iskreno mislim da je prostor između nas i njih preveliki da bi se sve zakrpilo u jednoj sezoni“.

Pred Čelsijem je vreme s mnogo izazova...

Foto: Action Images


tagovi

Mauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara