MUP SRPSKE: Samo dva incidenta na izborima - bučni pijanac i dvoje starih sa nevažećim glasačkim listićima jedini pravili problem
Foto: Printscreen/RTRS

MIRNI IZBORI

MUP SRPSKE: Samo dva incidenta na izborima - bučni pijanac i dvoje starih sa nevažećim glasačkim listićima jedini pravili problem

Bosna i Hercegovina -

Stanje bezbednosti na glasačkim mestima, kao i na području cele Republike Srpske je povoljno i bez većih narušavanja javnog reda i mira, a do sada su zabeležena dva incidenta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Prvi incident je zabeležen oko 7.55 na području Policijske uprave Banjaluka, na biračkom mestu u naselju Šargovac, kada se lice čiji su inicijali M.M. pojavilo u vidno alkoholisanom stanju i svojim ponašanjem narušavalo javni red i mir.

foto: Printscreen ATV

Policijski službenici su na poziv predsednika biračkog odbora izašli na lice mesta, a kad je odbio alkotest, preduzeli su dalje mere u skladu sa svojim nadležnostima.

Drugi incident je registrovan oko 8.20 časova na području Policijske uprave Istočno Sarajevo na biračkom mestu u Mladicama, opština Istočna Ilidža, kada su članovi biračkih odbora uočili kod dva starija lica, čiji su inicijali N.F. i D.F., stare glasačke listiće koje su nameravali da ubace u glasačke kutije.

Biračko mesto u Mladicama bilo je zatvoreno oko 20 minuta, za koliko će biti i produženo glasanje.

Kurir.rs/RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja