ZLOČIN KOD VELIKOG GRADIŠTA: Pijan pred zoru ubio kolegu

V. N.

07. 10. 2018. u 11:53

“Druženje” poznanika iz sela u okolini Velikog Gradišta posle mnogo čašica završeno tragično

ЗЛОЧИН КОД ВЕЛИКОГ ГРАДИШТА: Пијан пред зору убио колегу

Na policiji da utvrdi šta je izazvalo nesreću Foto D. Novković

POLICIJA je uhapsila Živorada S. (70) iz Srednjeva, zbog sumnje da je u nedelju ujutru hicem iz pištolja ubio Draška P. (51) iz Gareva. Ovaj zločin dogodio se u Češljevoj Bari, posle sukoba koji je između njih dvojice izbio u kafani. Posle svađe, Živorad se udaljio, najverovatnije da bi doneo pištolj od kuće. Pošto se vratio, on je u Draška ispalio jedan hitac i usmrtio ga. Ubrzo je uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predat višem javnom tužiocu u Požarevcu. Prilikom hapšenja, njemu je oduzet pištolj za koji nije imao dozvolu.

Motiv ovog zločina i sve okolnosti koje su mu prethodile, biće poznati nakon istrage, koja je u toku. Prema pričama meštana Srednjeva, uhapšeni Živorad bio je devizni penzioner, jer je godinama radio u Beču. On i supruga žive sami u Srednjevu, a ćerka, zet i dvoje odraslih unuka su u inostranstvu.

- Svi smo u šoku, ne možemo da verujemo šta je Živa uradio. Znamo ga kao dobrog čoveka. Svima je pomagao, često je čašćavao u kafani. Nije bio agresivan, ni svađalica. Šta se sad desilo, ne znamo, mora da je alkohol učinio svoje - pričaju meštani. Oni kažu da su poznavali i Draška, jer je po selu cisternom praznio septičke jame. I za njega kažu da je bio dobar i vredan i da nikad nije pravio probleme.


ZLOČIN IZ PIJANSTVA

U Srednjevu niko zaista ne zna oko čega su se Živorad i Draško posvađali, jer do tragedije nisu bili ni u kakvom sukobu. Pretpostavljaju da je svađa izbila jer su obojica bila u alkoholisanom stanju, pošto su cele noći pili u kafani, sve do pet sati ujutru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije