Odbojkašice Srbije ubedljive protiv Meksika na Svetskom prvenstvu

Odbojkašice Srbije pobedile su Meksiko na startu druge runde Svetskog prvenstva u Japanu sa 3:0.
Srpkinje su bile dominantne protiv Meksikanki i pobedile su 25:19, 25:17, 25:15. Našu selekciju je predvodila Tijana Bošković sa 11 poena, dok su Stefana Veljković i Brankica Mihajlović imale po deset.
 
Kod Meksikanki se istakla jedino Andrea Ranhel sa 14 poena. Napad srpske selekcije se pokazao kao previše moćan za odbranu njihovih protivnica, pa tokom meča nisu uspevale da uzvrate.
 
Bez mnogo problema su povele sa 1:0, a posebno su Srpkinje dobro zaigrale u drugom setu. Uvodnih šest poena i 6:0 će se pokazati ključnim da se odmah diktira tempo koji je Srbiji doneo i drugi set.
 
Srbija je za sada prva u grupi sa 18 bodova, iza naše selekcije je Holandija sa 14, slede Japan i Brazil sa po 13. Nemačka je peta sa 11, Dominikanska Republika je šesta sa devet, Portoriko sedmi sa šest, a Meksiko poslednji sa tri. 
 
Reprezentacija Srbije od početka takmičenja nije izgubila nijedan set.
  • Divno

    07.10.2018 13:49
    Nikada mi nece biti jasno kako nasa malobrojna populacija razbija u sportu reprezentacije koje imaju 20 puta vise stanovnika. Statistika je precenjena...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).