Leteo je Boškov, leteo je Amansio - leteće i Đulen! Real ulazi u osmi sat bez gola?!

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.10.18. | 23:29

Neverovatna serija aktuelnog prvaka Evrope...

Real Madrid posrće li posrće. Kola jurcaju nizbrdo, a Lopetegi ne ume da povuče ručnu. U Madridu je upaljena crvena alarmna lampica - kriza je ozbiljna. To više niko ne može da ospori. Stadion Mendizoroza i navijači Alavesa dočekali su da padne Real (1:0) u njihovom dvorištu. Dočekali posle 87 godina! Ovaj podatak ne veliča samo danas odlični Alaves, već katastrofu Kraljevskog kluba čini još većom. Nešto što nisu uspele generacije i generacije najvećeg kluba na svetu Lopetegi je "uspeo" sa svojim momcima. 

Pisali smo pre četiri dana - Real bez gola 319 minuta, iliti preko pet sati! Evo nastavljmo da brojimo. Od večeras Madriđani su dogurali do cifre 409 minuta, odnosno nedostaje im svega 11 minuta da uđu u osmi sat?! 

Izabrane vesti

Nije dugo trebalo španskim kolegama da skinu prašinu s istorijskih arhiva slavnog kluba i dođu do sledećih podataka: ovakva golgeterska kriza dogodila se samo dva puta u čitavoj istoriji madridskog velikana. Pogađate, oba puta treneri su ekspresno dobili otkaze. Prvi je bio naš Vujadin Boškov. Čika Vujke je uzeo i titulu i Kup kralja, igrao finale Kupa šampiona, ali činjenica da prilikom prve ozbiljne krize njegovi puleni (igrali su tada Santiljana, Galjego, Štilike, Huanito, Del Boske...) nisu postigli gol na četiri utakmice zaredom, došla mu je glave. I to je bio njegov kraj u Madridu samo 11 dana kasnije. 

Ne štedi Real ni svoje najveće legende kada im se dogodi nešto slično. Tako je sa klupe posle četiri utakmice bez postignutog gola leteo i čuveni Amansio. Odmah sutradan?! Bilo je to 1985. godine. A recimo, tog proleća klub će doći do trofeja Kupa UEFA...

I dalje sumnjate u Lopetegijevu sudbinu? 

Ima, doduše, Đulen Lopetegi dosta sreće sa rasporedom. Tri od naredna četiri meča igra kod kuće i to protiv relativno laganih protivnika - Levante, Plzenj u Ligi šampiona i Valjadolid - međutim baš taj četvrti, odnosno gostovanje uoči dolaska ljubičastih sa Zorilje, moglo bi da mu definitivno presudi. Da, da, 28, oktobra Kraljevići moraju na megdan Barseloni.  
"Da li se plašim za svoj posao? Uobičajeno je da su treneri izloženi ovakvim stvarima, pritiscima... Ali ne mislim o tome. Najgore što može da nam dogodi posle ovog poraza jeste da nam lider pobegne na tri boda. Moramo da se oporavimo, treba nam mir", kazao je Lopetegi neposredno posle meča, pa nastavio: "Tek smo u mesecu oktobru. Znam da ovo nije ono štio su navijači očekivali, ali vratićemo se na pobednički put. Za početak moramo da osvežimo naše glavne igrače".  

Lopetegi je razlog večerašnje suše pronašao u dve povrede, kako je kazao:
"Benzema se povredio na poluvremenu, Bejl takođe nijemogao da završi utakmicu. Igrali su povređeni. To je jedan od razloga, svakako".

Ako ćemo prema rečima kapitena - Serhija Ramosa, trener je za sada bezbedan...
"Bilo bi suludo menjati sada Lopetegija, ne mislim da to treba da se uradi. Tačno je, ponekad promena trenera donese poboljšanje, ali ponek ne. U svakom slučaju igrači ne donose te odluke, to je pitanje za nekog drugog", poručio je Ramos.  


tagovi

Đulen LopetegiSerhio Ramos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara