BOLJI USLOVI ZA ŽIVOT I ODRASTANJE: Sedam ćerki dobilo dom

B. CARANOVIĆ

06. 10. 2018. u 22:02

Organizacija "Srbi za Srbe" pomogla porodici Stojanović sa Kosova i Metohije. Bolji uslovi života za jedno od najsiromašnijih domaćinstava na KiM

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ И ОДРАСТАЊЕ: Седам ћерки добило дом

Stojanovići pred novom kućom Foto "Srbi za Srbe"

STOJANOVIĆI, Zoran i Nataša i njihovo sedmoro dece, samo su jedna od brojnih srpskih porodica koje na Kosovu i Metohiji žive na rubu egzistencije. Sastavljajući kraj s krajem od 11.000 dinara socijalne pomoći, donedavno su živeli u staroj i oronuloj kući u selu Bosce, bez osnovnih uslova za odrastanje dece. Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe", međutim, promenila im je život. Renovirala im je kuću od poda do plafona i pre nekoliko dana Stojanovići su se, ne verujući sopstvenim očima, uselili u potpuno novi dom.

Ćerkice Jelena (13), Maja (9), Ana (9), Ivana (7), Milica (5), Kristina (2) i Nataša (1) dobile su svoje dečje sobe, krevete na sprat, radne stolove... U kući je sada sve novo, od pločica, sanitarije, bele tehnike i PVC stolarije, do pokućstva, posteljine, odeće, obuće i oprema za dečje sobe.

- Stigli su bolji dani za jednu od najsiromašnijih porodica na Kosovu i Metohiji, zahvaljujući velikom odazivu donatora - kaže Igor Rašula, predsednik organizacije "Srbi za Srbe". - Sakupili smo pomoć u vrednosti od 10.350 evra. Već 13 godina naša organizacija pomaže srpskim porodicama širom Balkana. Do sada smo pomogli 2.100 domaćinstava, a radimo u 10 država širom Evrope i Amerike. Sakupili smo i donirali više od 3,5 miliona evra.

Porodica Stojanović je nedavno bila na meti lopova koji su im ukrali tri krave, što im je još više otežalo ionako tešku situaciju.

- Žive od socijalne pomoći i povremenih dnevnica - priča naš sagovornik. - Posle krađe krava, dobri ljudi iz celog sveta rešili su da im pomognu posredstvom naše humanitarne organizacije i naših saradnika na Kosovu i Metohiji iz Eparhijske dobrotvorne organizacije "Majka devet Jugovića". Konačno su dočekali bolje uslove za život i odrastanje. Nadamo se da će porodica to valjano održavati, a njima je svakako potrebna i dodatna briga i podrška.

Kako kaže, "Srbi za Srbe" nastaviće da pomažu i njima, ali i drugim familijama na Kosovu i Metohiji i širom Balkana.

PORUKA 100 DINARA

Zainteresovani da učestvuju u akcijama pomoći koje pokreće i organizuje Organizacija "Srbi za Srbe", iz naše zemlje, donacije mogu da proslede slanjem SMS na broj 7763, ili uplatom na račun 160-279491-71. Porukom preko mobilnog telefona donira se 100 dinara.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Pomognimo Svojima

07.10.2018. 01:24

Da nismo imali sankcije I Da nije bilo bombardovanja nebih bilo toliko siromašnih porodica. Ovoje Za Svaku pohvalu. Živimo u Inostranstvu u pomomažemo koliko god Možemo našoj familiji. Živela Srbija.

Bratonozici

07.10.2018. 17:49

Dajte nekad i da se moze uplatiti porukama iz Crne Gore. Ili neku slicnu organizaciju u Cg pokrenuti. Moramo pomagati svom narodu.