TUGA NA SAHRANI DUŠANA TODOROVIĆA: Crno beli baloni pušteni u nebo, svi u glas pevali Volim te, Partizane; Roditelji od bola pali na grob (FOTO/VIDEO)

D. Novković/Novosti online

06. 10. 2018. u 14:13

Sahranjen Dušan Todorović, koji je Srbiju ujedinio u bolu. U suzama roditelji, rodbina, komšije, prijatelji

ТУГА НА САХРАНИ ДУШАНА ТОДОРОВИЋА: Црно бели балони пуштени у небо, сви у глас певали Волим те, Партизане; Родитељи од бола пали на гроб (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D. Novković

NA mesnom groblju u Kušiljevu kod Svilajnca danas je sahranjen Dušan Todorović (4), dečak koji je u bolu ujedinio celu Srbiju. Poslednje zbogom malom Dukiju, koji je preminuo 29. septembra u Barseloni gde se lečio od raka nadbubrežne žlezde, pored neutešnih roditelja, majke Jovane i oca Aleksandra i bake Slavice, rekli su mnogobrojni rođaci, prijatelji, poznanici... Na poslednji put, mališan je ispraćen uz pesmu "Da volim crno-bele", himnu Partizana, kluba za koji je navijao.

Dušanov otac, skrhan bolom u dresu crno-belih, nije se odvajao od sanduka. U dvorište je izašao samo kako bi primio saučešće od predstavnika crno-belih, među kojima je bio i defanzivac ovog kluba, Nemanja R. Miletić, koji je bio dečakov idol.

Na sahrani je bio i Dragoslav Pantelić, član posade aviona koji je malog Dušana prebacio na lečenje u Barselonu.

- Dušanova smrt mnogo me je potresla. U avionu smo bili pilot kapetan Krstić, kopilot Grujić i ja. Bili su i Dušanovi roditelji i doktorka i medicinska sestra Dečje bolnice u Tiršovoj. Dušan je osvojio srca svih nas i svi smo iskreno želeli da se izleči i da ozdravi - rekao nam je Pantelić.

U dvorištu porodice Todorović tiskali su se i mnogobrojni meštani.


Nemanja R. Miletić, fudbaler Partizana

- Strašna tragedija, svi smo u žalosti. Ništa nije teže nego kad se sahranjuje dete, a mali Dušan imao je tek četiri godine. Jadni njegovi roditelji, njima je najteže. Divni ljudi, namučeni. U julu su dobili sina Mišu, koji će im sada biti bar neka uteha - govore gotovo uglas meštanin Kušiljeva, ne skrivajući bol.

Otac Aleksandar prima saučešće

Suze niko nije mogao da zadrži iznad odra malog Dušana, kada su na kovčeg, pre nego što će biti spušten u raku, pali majka i otac, nemi od bola. U tom trenutku kao da je sve stalo...

Mali Dušan 21. juna napunio je tek četiri godine. Njegova bolest otkrivena je krajem 2016. godine, jer su rezultati krvi pokazali primetan pad hemoglobina. Narednim pretragama ustanovljeno je da je boluje od tumora neoblasma, kada je krenula hemoterapija u Beogradu. Pošto se tumor smanjio dovoljno, obavljena je transplantacija kostne srži, u bolnici u Memfisu. Nakon toga, lečenje je nastavljeno u Srbiji.


Pošto se bolest u julu pogoršala, spas za Dušana potražen je u Barseloni. Za lečenje i odlazak na tamošnju kliniku bilo je neophodno sakupiti 191.000 evra. Građani su se ujedinili i sakupili dobar deo novca, nedostajućih - 71.000 evra, donirao je fudbaler Nemanja Matić... Mali Dušan je 15. septembra avionom Vlade Srbije prebačen u Barselonu, gde je, nažalost, dve nedelje kasnije preminuo.


CRNO-BELI BALONI

U KUŠILjEVU postoje dva groblja, a Dušan je sahranjen na drugom, gledano iz centra sela. Pre nego što će kovčeg sa telom malog Dušana biti spušten u raku, u nebo su poleteli crno-beli baloni. Dušan je sahranjen na ivici groblja, uz samu ulicu.






Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

PAJA

06.10.2018. 14:56

Duso mala, andjele, mnogo smo tuzni zbog tvog preranog odlaska. Strasno je to sto si otisao, a verovali smo i nadali se svim srcem da ces nam se vratiti. Pocivaj u miru. Svi smo te oplakali. Neizmerno hvala Maticu. Pre svega on je COVEK. Nazalost malo je takvih pravih humanitaraca.

Један из Братства

06.10.2018. 15:46

Читам и плачем. Последњи поздрав од једног Делије!

DUPLA KRUNA DUPLA RADOST

06.10.2018. 16:57

Pocivaj u miru mali andjele! Milioni navijaca institucije cete nositi u srcu! GORE NA NEBU ARMIJA PRAVA!

Darko

06.10.2018. 18:18

...Ne pamtite lice decaka ispod Crno-Belog sala, ne pamtite mi ime jer to nije bitno sada, ne pamtite mi zivot jeste pros'o je ko san, samo na grobu neka mi pise ziveo je za PARTIZAN...Mi tebe nismo znali sacuvati, sada ti cuvaj nas. Poslednji pozdrav, ANDJELE!

Jovica Tucakovic

06.10.2018. 19:19

Sine neka te andjeli cuvaju I neka ti je laka crna zemlja ko ja te pokkriva .A tvojima naiskrenije saucesce

sasa

07.10.2018. 17:00

baloni su prosli iznad gradskog stadiona Mladog Radnika dok se igrala utakmica,saucesce