PARTIZAN PROSLAVIO SLAVU: Vladimir Stojković lomio svečani kolač!
Foto: partizan

sjajno

PARTIZAN PROSLAVIO SLAVU: Vladimir Stojković lomio svečani kolač!

Fudbal -

Pravoslavna Crkva, danas 6. oktobra, po starom i 23. septembra po novom kalendaru, molitveno slavi začeće svetog Jovana Preteče i Krstitelja Gospodnjeg, koje je inače više od dve decenije i klupska slava fudbalskog kluba Partizan!

Tim povodom u Humskoj su se okupili čelnici kluba, stručni štab na čelu sa trenerom Zoranom Mirkovićem, prvotimci i zaposleni, kako bi obeležili lep događaj.

foto: partizan

U prostorijama crno-belih u Humskoj je u podne održan obred sečenja slavskog kolača, koji su učinili jerej Goran Đukić iz hrama Svetog Arhangela Gavrila (održao i slavsku besedu) sa gostom, protojerejom-stavroforom Draganom Predićem iz hrama Pokrova Presvete Bogorodice. A, posle svega i tradicionalni zajednički ručak.

foto: partizan

Inače, ne treba da se zaboravi da je Partizan osveštao stadion, prostorije kluba i dobio klupsku slavu zahvaljujući nekadašnjem dugogodišnjem čelniku – Stojančetu Ristevskom, pomoćniku tadašnjeg generalnog sekretara Žarka Zečevića, koji je pokrenuo inicijativu, sproveo je u delo, a zatim lep pravoslavni običaj ostavio naslednicima u Humskoj.

Kurir sport

Foto: Partizan.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track