06. oktobar  2018. 06.25  | Izvor: RTV (Jovica Tojagić)

Filmska jesen na RTV1 u terminu od 20.05 časova

NOVI SAD -

Bogat filmski program očekuje vas i ove jeseni na RTV-u. Subota i nedelja od 20.05 pravo je vreme za film, od trilera do akcione komedije na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine.

kapringen

Prvog vikenda u oktobru, u subotu 6. oktobra u terminu od 20.05 na repertoaru je danski triler Otmica ( Kapringen , 2012) za koju režiju i scenario potpisuje Tobijas Lindholm ( Tobias Lindholm) .

Teretni brod MV Rozen putuje Indijskim okeanom. Međutim, napadaju ga somalijski pirati i otimaju. Među ljudima na brodu su kuvar Mikel i inžinjer Jan koji su, zajedno sa ostalima, kao taoci upleteni u ciničnu igru života i smrti.

Pirati zahtevaju otkup od nekoliko milione dolara.

Započinje psihološka igra između uprave pomorske firme i otmičara. Jer, ako se odmah plati traženi otkup, biće traženo samo još više i više novca. A, nikad niste sigurno koliko dugo smete da odugovlačite pre nego što u pitanje dovedete živote otetih...

Priča o rijaliti emisiji gde učesnici emisije okončavaju svoje živote radi užitka gledalaca, film TV igra ( The Show/This Is Your Death , 2017.) prikazuje se u nedelju 14. oktobra na našem Prvom programu.

the, show

Koliko daleko možete ići u televizijskoj igri i koje su granice dopuštenog? Voditelj rijalitija, Adam Rodžers je potresen ubistvom i samoubistvom koje se odigralo pred njegovim očima.

the, show1

Sledećeg jutra tokom intervjua on otvara dušu i iskreno govori o celom događaju.

the, show3

Umesto da ga otpuste zbog njegove iskrenosti, TV kuća ga postavlja za voditelja nove ''zabavne'' emisije koja iskorišćava sve od depresije do siromaštva kako bi podstaknula takmičare da se ubiju tokom prenosa uživo, što dovodi do visoke gledanosti ali i do gubitka moralnog kompasa tvoraca emisije.

Ruski ratni film Zvezda ,2002, Nikolaja Lebedeva na programu je naredne subote, 20. oktobra u istom terminu.

U leto 1944. godine, nacistička vojska je formirala veliku tenkovsku diviziju Viking, kako bi osvojila i preostali, neokupirani deo velike Rusije. 

star

Specijalni odred zvani Zvezda, sačinjen od sedam ljudi, snajperista Crvene armije, poslat je iza neprijateljske linije u izviđačku misiju. Obe izviđačke grupe, koje su ranije bile poslate, nikad se nisu vratile. Ovih sedam ljudi su unapred znali da sa jednom nogom stupaju u zagarantiranu smrt samo zbog velike ruske pobede.

Američka komedija GAS ( Gus aka Expecting , SAD, 2013) biće prikazana u nedelju 21. oktobra u istom terminu.

Lizi i njen suprug Piter žele da zasnuju porodicu, ali ne mogu da zatrudne. Kad njena najbolja prijateljica Endi sazna da je zatrudnela posle neobaveznog seksa, nudi bebu Lizi.

baner, 800x450px, gas

Godinama se uzaludno trudeći da zatrudni sa svojim suprugom, Lizi je izgubila svaku nadu da će imati svoje dete. Ali kad njena najbolja prijateljica Endi sazna da je zatrudnela posle neobaveznog seksa, pojavljuje se neočekivano rešenje. Endi predlaže da rodi dete i dâ ga Lizi. Bračni plan pristaje, ali pod jednim uslovom. Endi mora da živi s njima za vreme trudnoće. Može li njihovo prijateljstvo da preživi i posle rođenja deteta?

Scenarista i reditelj, Bret Rapkin, poznat po tome što radi dokumentarne filmove o sportistima, donosi nam veoma interesantno ostvarenje o Bilu "Svemircu" Liju, jednom od najkontroverznijih igrača u istoriji bejzbol lige u Americi. Film Astronaut ( Spaceman , 2016) možete pogledati u nedelju 28, oktobra na Prvom programu RTV-a.

spaceman1

Poznat po svojim političkim stavovima, koji su išli uz korak onima koje je imao Če Gevara i upotrebom raznoraznih opojnih supstanci, pretežno marihuane, Bil Li je isključen iz bejzbol lige. Međutim, iako je igra odustala od njega, on nikada nije odustao od igre.

spaceman

Osim Damela, u filmu igraju Erni Hadson, V. Erl Braun, Sterling K. Braun, Karlos Lil, Piter Mekenzi i Ema Rouz Maloni.

Tagovi