Del Potro i Edmund izbacili Krajinovića i Lajovića sa turnira u Pekingu 1Foto FoNet AP

Srpski tenis nema više predstavnike na turniru u Pekingu, jer su za (ranije) eliminisanom Aleksandrom Krunić, posle četvrtfinala, otišli i Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Prvi kao lak „plen“ Argentinca Huana Martina Del Potra – 0:2 (3:6, 0:6), a drugi kao tvrd, ali slomljen „orah“ Britancu Kajlu Edmundu – 0:2 (3:6, 6:7).

Najpre je bolje rangirani Krajinović (36) morao da čestita velikom favoritu i to posle nešto više od jednog sata borbe sa četvrtim reketom sveta. Posle oporavka od povrede tetive stopala i razlaza sa trenerom Petrom Popovićem, finalista prošlogodišnjeg mastersa u Parizu vezao je nekoliko dobrih partija u kineskoj prestonici, a onda se namerio na viceprvaka poslednjeg US opena, a ovaj znao kako da iskoristi ponuđene brejk šanse i, naročito, nervozne reakcije i psihički pad Beograđanina. Pogotovo u drugom setu. Mada je rano izgubio gem na svoj servis (1:3), Filip je uspevao da skraćuje distancu za robusnim kolegom, dok nije otišao na 3:5 i odmah zatim rešio prvi set u svoju korist. U drugom su mu kola odmah krenula nizbrdo. Tri neiskorišćene brejk šanse s početka tog dela meča toliko su dekoncentrisale i demoralisale Krajinovića da je protivnik lako i brzo nizao osvojene gemove, do surovih 6:0 i duela sa Fabijom Fonjinijem.

Lajović (55) je imao lakšeg rivala i duže mu odolevao, mada ni on nije uspeo da  izbori izjednačenje sa favorizovanim Edmundom (16). Šta više, posle prvog seta izgledalo je da će ga mladi kolega „progutati“. Jeste Dušan uzeo tri gema, ali je ostale toliko jednostavno gubio da je taj period susreta trajao svega pola sata. U drugom je izvukao najbolje iz sebe u ovom trenutku, poveo s 4:3, ali je  peti nosilac turnira uhvatio rezultatski priključak i izborio se za „klackalicu“, koja je potrajala sve do taj-brejka. Pa poveo u doigravanju, na šta je Lajović odgovorio s 3:3, međutim Kajl je tada dodao „gas“ i otišao na velikih 6:3, pa je naš takmičar spasavanjem jedne meč lopte samo odložio neizbežnu eliminaciju. Za 0:2 u međusobnim mečevima i rivalovo polufinale sa Nikolozom Basilašvilijem ili Malekom Džazirijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari