Pronađeno 19 migranata, uhapšeno dvoje krijumčara

Slovenačka policija otkrila je 19 ilegalnih migranata iz Pakistana i Bangladeša.

Izvor: B92

Petak, 05.10.2018.

22:20

Pronađeno 19 migranata, uhapšeno dvoje krijumčara
Foto: Thinkstock

Policija je uhapsila državljane Slovenije i Bosne i Hercegovine koji su im pomagali u prelasku iz BiH, preko Hrvatske, u Sloveniju, saopštila je policijska uprava u Novoj Gorici.

Kako su preneli slovenački mediji, migranti su otkriveni ovih dana kod Vrtojbe.

U pritvoru su 31-godišnji vozač kombija, državljanin Slovenije, i 34-godišnji državljanin BiH s prebivalištem u Sloveniji. Oni su osumnjičeni da su migrantima pomagali u transportu iz BiH, preko Hrvatske u Sloveniju s ciljem da ih prebace u Italiju.

Među migrantima je 12 Pakistanaca i sedam državljana Bangladeša koji su u Sloveniji zatražili azil, pa su smešteni u prihvatilišta za azilante u Ljubljani i Logatcu.

U stanu bosanskohercegovačkog državljanina pronađena je i manja količina heroina i kokaina, prenosi Hina.

Na području Nove Gorice slovenačka policija je ove godine zatekla 80 migranata koji su do tog područja stigli ilegalnim prelaskom granice Slovenije i Hrvatske, a s ciljem ulaska u Italiju, što je nekoliko puta više nego prošle godine, naveli su u policiji iz Nove Gorice.

Među migrantima je najviše državljana Pakistana, Bangladeša i Alžira.

Italijanske bezbednosne vlasti su saopštile da su ove godine u Sloveniju izručile 34 stranca iz trećih država, a Slovenija je italijanskoj policiji na osnovu sporazuma o readmisiji izručila šest migranata koji su iz Italije nezakonito došli u Sloveniju.

Slovenački ministar unutrašnjih poslova Boštjan Poklukar izjavio je danas u parlamentu da će sledeće nedelje u okviru poseta graničnim policijskim stanicama posetiti Ilirsku Bistricu, područje gde se u zadnje vrijeme beleži povećan broj migracijskih kretanja.

Na pitanje članova parlamentarnog odbora za unutrašnju politiku kada će Austrija odustati od kontrole granice sa Slovenijom koju vlada u Ljubljani smatra neopravdanom, predstavnici slovenačkog MUP-a odgovorili su da su im austrijske kolege prenele da će se to deseiti kad se omogući sveobuhvatna kontrola spoljne granice EU.

Oni su naveli da mnogo toga zavisi i od toga kada će Nemačka ukinuti nadzor svoje granice prema Austriji koju je uvela zbog migracijske krize 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: