REZZIME DANA (petak): Nesrećni Čekićari cepali tikete

Vreme čitanja: 5min | pet. 05.10.18. | 22:56

Pogledajte ko vam je 5. oktobra doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENAU rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

VERDER - VOLFZBURG (tip 1, kvota 2,05) - rezultat 2:0
Vrlo dobar fudbal na Vezeru. Dinamična igra, nekoliko solidnih šansi na obe strane i na kraju dva gola. Oba u mreži gostiju, iako je vrlo lako rasplet mogao da bude potpuno drugačiji. Klasen svojim drugim pogotkom najavio sezonu preporoda.  Sve se dešavalo u 35. minutu utakmice, kada su na desnoj strani terena odličnu akciju izgradili Teodor Gebre Selasije i Maksimilijan Egeštajn. Dupli pas koji je promešao odbranu Volfzburga, a onda centaršut kojim je pogodio nedovoljno spremnog Džona Bruksa, što se pretvorilo u odbitak za Klasena i hitac za koji Kun Kastels nije imao rešenje. Imaće gosti zbog čega da žale. Ponajviše jer su VeghorstBruks i Augustinson ispustili tri odlične situacije i tako mogli da skroje potpuno drugačiji rasplet meča. Ovako, njihove ćorke kaznio je Egeštajn u finišu utakmice, posle solidnog napada kroz sredinu i neodbranjivog pucnja za veliko slavlje na Vezeru...

TORINO - FROZINONE (tip 1, kvota 1,40)  - rezultat 3:2
Bio je to meč koji je imao čudan tok. Kada Torino povede s 2:0 protiv većine ekipa, a ne protiv Frozinonea, i to na domaćem terenu, to je priličan znak da bi Bikovi trebalo da dođu do tri boda. Ali, logika zna često da prevari. Morao je Macarijev tim težim, zaobilaznim putem... Sve do 58. minuta Torino je imao 2:0 i sve pod kontrolom, a onda je usledio korner Kjofanija, na drugoj strani se dobro snašao Goldaniga i doveo Frozinone u situaciju da može da izjednači. Verovatno je bio i faul nad Siriguom u toj prilici. Međutim, ono što je usledilo nije imalo veze s neregularnošću. Fantastična akcija samo šest minuta kasnije, Kempbel je centrirao, a Ćano zakucao loptu glavom u stilu engleskih centarfora. Sjajan pogodak. Torino je do kraja dao gol preko Armanda Ica, ali je to bio očigledan ofsajd. Potom je Berenger video da mora da uzme stvari pod svoje, poslao je projektil i rešio utakmicu. Fantastičan pogodak vredan tri boda.

UTREHT - BREDA (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 2:1
Gustafson je u finišu prvog poluvremena doveo domaće u vođstvo sa penala, ubrzo po početku drugog dela povisio prednost Utrehta na 2:0, tako da ste već tada mogli da dignete sve četiri uvis i uživate. Istina, bilo je malo razloga za brigu jer je NAC Breda stigla do pogotka u 65. minutu, ali to je bilo sve od gostiju. 

RID - VAKER INZBRUK II (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 1:0
Jedan, ali vredan. Rid je preko hrvatskog internacionalca Darija Pecirepa na vreme postigao gol - u 14. minutu -  i tako nagovestio da će kec biti zaokružen. Doduše, niko se ne bi bunio da su domaći bili ubedljiviji, ali i ovako je u redu. Posao je obavljen. Jedino, morali ste da cupkate do samog kraja...

DARMŠTAT - HAMBURG (tip 2, kvota 2,45) - rezultat 1:2
Posle tri utakmice bez pobede već se uvukla nervoza u redove Hamburgera, ali je tim Kristijana Tica uspeo da sve prebrodi i slavi u gostima Darmštatu s 2:1 (2:0). Možemo da kažemo da su Dinosaurusi odradili čitav posao u prvom poluvremenu. Izgleda da su shvatili da im gori pod nogama i da moraju da zagrizu. Tako je i bilo. Luis Holtbi je bio veoma raspoložen za igru jer je na ovom susretu imao gol i asistenciju. Prvo je ugostio Arona Hanta u 13. minutu, a onda je i sam pogodio u 45. minutu kada se dobro snašao i praktično rešio pitanje pobednika. Iako je Darmštat postigao gol u samoj završnici meča to nije uticalo na konačan ishod.

OS - UTREHT II (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 2:1
Os je postigao gol na vreme - poveo preko Dogana u 19. minutu - ali morao je da strepi do kraja. Odbrani je popustila koncentracija u drugom delu, El Azrak je poravnao rezultat u 69. minutu, a domaći su uspeli ipak da stignu do pobede pogotkom u 82. minutu. Ako vam znači, strelac je bio golobradi Delano Ladan. Doneo vam je keca. 

PARTIZAN - VOŽDOVAC (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 4:0
E, to je Partizan! Prvi put otkako je počelo prvenstvo, bez stresa, bez muke, bez panike, a sa dosta preciznosti u pasu, smisla u izgradnji akcija i efikanosti prilikom realizacije. Posledica: lagana pobeda na otvaranju 11. superligaškog kola, u kome je Voždovcu vraćen deo duga za poraze iz prethodnog takmičarskog ciklusa. Strelci: Nemanja R. Miletić u 19, Goran Zakarić u 41 i 71. i Đorđe Ivanović 94. minutu.

ESTERSUND  - DALKURD (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 3:0
La-ga-no. Ne može se drugačije opisati dominacija Estersunda. Dovoljno govori da je posle 14 minuta na semaforu pisalo 2:0. Već tada je sve bilo jasno. Već tada bilo je očigledno da će se ovaj par naći u zaokruženim parovima. Ne verujem da vam imena strelaca nešto znače, ali verujemo da vam je bilo drago kada ste pratili rezultat ovog meča. Jednostavno, teško da može bolje od ovoga. 

KASIMPAŠA - GECTEPE (tip 1, kvota 2,40) - rezultat 3:1
Iako je Kasimpaša imala tri vezana poraza i našla se u problemu, uspela je da slavi protiv Gectepea na domaćem terenu. Ovom pobedom, doduše uz meč više od većine ekipa iz vrha tabele, Kasimpaša se našla na deobi prvog mesta s Galatasarajem. Tim Mustafe Denizlija igra veoma dobro ove sezone, a ova situacija i pogled na tabelu su samo nagrada za učinjeno. Jako bitna veza u ovom timu je ona između Nigerijca Samjuela Edouka i Egipćanina Trezegea. Edouk je dao dva gola na asistenciju Trezegea.

PRECRTANO:

BRAJTON  - VEST HEM (tip GG, kvota 1,83) - rezultat 1:0
Brajton je večeras ponovo bio koban po Čekićare iz Londona, baš kao i u oba prošlosezonska okršaja. U meču koji je video samo jedan pogodak  strelac je bio stari znanac: Glen Mari! Nastavio je vremešni golgeter tamo gde je stao prošle sezone, kada je mrežu Vest Hema tresao čak tri puta u dva susreta. Ovog petka bio je čovek odluke, mada ne bi bilo nezasluženo i da je gost iz Londona odneo ceo plen kući. Prvenstveno zbog one dve velike šanse Marka Arnautovića u završnih deset minuta, kada su Čekićari zaslužili bar jednom da zatresu mrežu. 

FotoShutterstock

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara